Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tijs Vanneste wordt peter van Planeet Goudgeel

Ziekenhuis Geel Goudgeel

Ziekenhuis Geel bouwt volop aan een nieuw kinderziekenhuis. Dit zal volledig in het thema staan van de nieuwe belevingswereld Planeet Goudgeel. Een avontuurlijke plek met grappige figuurtjes zoals de vrolijke Cheese en pechvogel Teo.

Tijs Vanneste, de zanger, tv-presentator en tattoo-artiest uit Dessel, zet nu mee zijn schouders onder dit project.

Met de nieuwe belevingswereld, Planeet Goudgeel, wil Ziekenhuis Geel angst wegnemen bij kinderen en hen een speelse en herkenbare omgeving bezorgen. Want een ziekenhuisbezoek is voor jonge patiënten vaak een indrukwekkende en beangstigende belevenis. Afleiding, kindvriendelijke uitleg, speelse kleuren en animatie halen de aandacht weg van hun angsten en pijnen.

Hoe belangrijk dit is, weet Tijs Vanneste maar al te goed uit eigen ervaring: “Ik kwam als kind zelf een paar keer voor een wat langere periode op de kinderafdeling van het ziekenhuis van Geel terecht. En vreemd genoeg hou ik daar enkel fijne herinneringen aan over. Dat die herinnering 35 jaar later, ondanks de medische pijntjes, tòch helemaal  positief is, ligt natuurlijk aan de omkadering en het gevoel dat je als kind bij binnenkomst krijgt. Daarom kan ik enkel super enthousiast zijn wanneer net daarop wordt ingezet met dit nieuwe kinderziekenhuis.”

Planeet Goudgeel komt tot leven in de nieuwbouw

Het nieuwe kinderziekenhuis komt terecht in een nieuwbouw bovenop een bestaande zijvleugel. Het interieur van de nieuwbouw wordt volledig afgestemd op Planeet Goudgeel. “Het verhaal zal zo tot leven komen in elk hoekje van het nieuwe kinderziekenhuis: aan de balie, in de gangen, consultatieruimtes, kamers, wachtzalen en speelruimtes… we kijken zelfs naar lichtprojecties en interactieve beeldschermen”, zegt CEO Jan Flament.

Voor de nieuwbouw kan het ziekenhuis rekenen op steun van de Vlaamse overheid (VIPA). “Voor het bijzondere en uitzonderlijke interieur en het tot leven brengen van Planeet Goudgeel doen we een beroep op giften en fondsenwerving”, aldus Jan Flament. Via de vzw Dimpnafonds gaat het ziekenhuis op zoek naar schenkingen en sponsoring voor de verdere uitwerking van Planeet Goudgeel.

Plaktattoo ontworpen door Tijs Vanneste

“We zijn heel blij dat Tijs zo enthousiast heeft gereageerd op onze vraag om ons project te steunen”, zegt Jan Flament. “Tijdens onze eerste meeting was het duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Tijs opperde toen zelf om ook iets te ontwerpen voor onze jongste patiëntjes. En enkele dagen later zat het eerste ontwerp van een plaktattoo al in onze mailbox.”

De plaktattoo toont een kleine superheld in ruimtepak op een driewieler met op zijn rug de Gold II raket van Planeet Goudgeel. De plaktattoo bestaat in drie verschillende versies, naar gelang de huidskleur. Zo kan elk kind zich hiermee identificeren.

Alle patiëntjes die flink geweest zijn na een onderzoek, opname of consultatie krijgen vanaf nu deze leuke plaktattoo op de kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. “Het zijn vaak die kleine dingen, zoals een beloning in de vorm van een plaktattoo, kleurpotloodjes of een ballon, die voor de nodige afleiding en geruststelling zorgen bij onze patiëntjes. Zo verminderen we niet alleen de stress bij de kinderen, maar ook bij hun ouders” , zegt dr. Wim Vergauwen, diensthoofd van de kinderafdeling.

“Wanneer je een zwaarte, die ziek zijn toch is, kan counteren met een soort van lichtheid, dan kan dat een behoorlijke zalf op de wonde zijn en krijgen minder fijne herinneringen op die manier ook rustig de tijd om mooi te genezen zonder al te grote littekens achter te laten" , besluit Tijs Vanneste.

Ziekenhuis Geel Goudgeel

Ziekenhuis Geel Goudgeel

URL
Ziekenhuis Geel Goudgeel

Deel dit artikel