U bent hier

Tilburg Trappers - HYC Fintro 4-2 : 'HYC defensief krasselen, slap verdedigen'

Herentals | Neteland
19.10.2013 - 10.36u
Door: Peter Caers

HYC begon het derde competitieweekend met een nederlaag in Tilburg (4-2). Maar hoewel er qua spel  niets af te dingen viel op de Nederlandse zege hadden de rood-witten van coach Vincent evengoed met de 2 punten op de bus kunnen stappen. Bjorn Steylen was immers quasi onklopbaar terwijl de door HYC verkwanselde kansen op geen 2 handen te tellen waren.

Op de tribunes van Stappegoor was het rood en wit goed vertegenwoordigd. De vocale steun hielp HYC alvast in de eerste periode om  gelijke tred te houden met de Trappers. Kansen langs beide kanten leidden in de 10eminuut tot een eerste goal voor Tilburg langs Mickey Bastings (1-0).  Evan Mosey benutte even later een powerplay (1-1) en nog voor de rust stond HYC 1-2  voor dankzij een koel uitgespeelde goal van Joep Vercammen.

De tweede periode was voor de Trappers. Herentals stond onder druk - soms zelfs met een mannetje meer op het veld - maar Bjorn Steylen is in de vorm van zijn leven. Bijna op zijn eentje verhinderde hij een grote achterstand. Ondanks het Tilburgse overwicht had het nog straffer gekund: domme fouten van Nederlandse kant leverden HYC de ene powerplay na de andere op. Die liep echter van geen meter en indien toch een keer op niveau, bleef de afwerking ondermaats.  Vroeg of laat gaat het dan mis en dit keer was het laat. Op 37.52 frommelde Ivy Van Den Heuvel de puck achter goalie  Steylen (2-2).

De derde periode was het wel  vroeg raak. Na amper 45 seconden scoorde Cas Staps solo 3-2 voor de Trappers. Herentals bleef defensief krasselen - slap verdedigen en geen opbouw - en Peter Van Biezen deed niet onverwacht de boeken toe (4-2).  Een al bij al ‘normale’ uitslag bij een topper als Tilburg. Maar de match legde ook een aantal pijnpunten bloot.  Het ongelooflijk aantal tegendoelpunten van HYC - 6 per wedstrijd - is geen toeval.  Alleen een erg goede  doelman verhinderde dat er in Tilburg een korf bijkwam. Wanneer dan ook de aanval stokt wordt zelfs het nog puntenloze Eindhoven op zondag een kwade klant. (Jef VDB)

Zondagavond wacht op de Bloso-HYC-ijspiste Eindhoven Kemphanen. Supperters op post.

Aanvang: 20u.  Foto's: Kurt Tops / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto