U bent hier

Tilburg Trappers vs Replay HYC 7-3 : geen bekerfinale voor moedig HYC

Herentals | Internationaal
12.11.2014 - 03.27u
Door: Herman Gezelle

Tilburg Trappers hebben zich dinsdagavond na een pak vechtpartijnen verzekerd van een plekje in de bekerfinale. Trappers versloeg in de halve finale van de play-offs Replay HYC Herentals met 7-3. In de finale nemen de Tilburgers het op tegen Heerenveen Flyers.

Trappers begon sterk aan de 3e en beslissende wedstrijd van de play-offs. Forward Kris Hogg zette zijn ploeg al in de eerste periode op een 1-0 voorsprong. Trappers had op dat moment nog weinig te duchten van HYC.

Trappers wakkergeschud na 1-2, HYC
Waarschijnlijk was dat ook de reden waarom de Tilburgers zo matig aan de tweede periode begonnen. Want de mensen op de tribunes waren niet eens teruggekeerd van de pauze of het stond al 1-2 in het voordeel van Herentals. Trappers was duidelijk van slag.    Het was Hogg die zijn ploeg op sleeptouw nam en die de Herentals-goalie Keaton Hartigan wist te passeren. Daarna ging het rap voor Trappers. Want na de 2-2 van Hogg, viel ook de 3-2 (Jeffrey Melissant) en de 4-2 (Jordy Verkiel). Herentals deed nog wel iets terug, maar de goals van van der Biezen en Teunissen deden HYC de das om.

Vechtpartijen
De derde periode werd ontsierd door de vele vechtpartijen op het ijs : lekker veel strafminuten (282 min. totaal).    Björn Willemse noteerde de laatste goal van de wedstrijd. Hij passeerde de puck door de benen van goalie Hartigan. 7-3 de eindstand. Trappers mag het op 11 januari in de finale opnemen tegen Heerenveen Flyers. (OB) - video Kurt Vermylen / HYC / NNieuws.  Straks meer.  Foto archief/ Kurt Tops / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto