Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tine Gielis : '75% van mandatarissen van CD&V Laakdal is een vrouw'

Laakdal CD&V

Vorige week las je in het nieuws verontrustende cijfers over de gendergelijkheid binnen gemeenteraden in België.

Slechts 38% van de gemeenteraadsleden is een vrouw. Daar komt nog eens bij dat 1 op 6 vrouwen haar mandaat niet uit doet. Dit tegenover 1 op 8 bij de mannen.

Gelukkig kan het ook anders.

'Bij CD&V Laakdal is maar liefst 75% een vrouw', zegt Tine Gielis, burgemeester.  'Deze legislatuur zullen alle vrouwen (én mannen) hun termijn als mandataris uit doen. We zetten binnen de ploeg in op zorgzaamheid, inclusiviteit en laten niemand aan zijn lot over. Van genderongelijkheid is bij ons nooit sprake geweest. We halen ieders potentieel naar boven door te vertrekken vanuit zijn of haar sterktes en talenten.

We onderscheiden ons met CD&V Laakdal van de andere gemeentes door de inzet van veel vrouwelijke mandatarissen. Onze mandatarissen vertegenwoordigen een gezonde mix qua gezinssamenstelling, jobinvulling, levensfasen, ... wat neerkomt op een goede reflectie van onze maatschappij.

Zonder pretentieus te willen zijn, voel ik aan een rolmodel te zijn. Als vrouw mag je evenzeer mee beslissen over je gemeente. Dat is waarom ik in de politiek ben gestapt en wat ik doe, al 17 jaar samen met deze sterke dames.

Ik wil geen uithangbord zijn van clichés waarbij mannen worden afgeschilderd als jagers en vrouwen als onderdanig. Integendeel, we willen als vrouwen vooral waken over de stabiliteit en de continuïteit van ons gemeentebestuur wat ten goede komt van onze Laakdallenaars.”

Laakdal CD&V

Deel dit artikel