De meest gehoorde kreet na de wedstijd "Tis nie woar hé". Bij supporters van beide ploegen wel te verstaan. Ongeloof na een spektakel wedstrijd. 'Een wedstrijd die Noorderwijk altijd moet winnen', zegt Eddy Lambaerts Real.  'Tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond er immers 2 – 6 op het scorebord.

En dat was oververdiend want coach Heremans had zijn pionnen uitstekend geplaatst en Real Noorderwijk was ook echt naar Antwerpen gekomen om te winnen. De eerste helft was de thuisploeg nergens en Noorderwijk domineerde de partij. El Ghaadaoui 0 – 1 na 2 minuten en dan twee keer El Attabi. We waren acht minuten bezig en het stond 0 – 3.

Pas in de twee laatste minuten van een knappe eerste helft kon FTA tegenscoren via Dilliën en Hitou en werd gerust met een 2 – 3 voorsprong. Real kreeg veel te weinig voor het geboden spektakel.

Er had even goed 1 – 4 of 1 – 5 op het bord kunnen staan. Maar de missers van voor de rust werden direct na de pauze rechtgezet. Eerst was er El Fashi (2 – 4) en dan opnieuw El Ghaadaoui, 2 keer zelfs. Dit mocht niet meer foutgaan. Tien minuten voor affluiten stond er 2 – 6 op het scorebord.

Once in a lifetime, winnen in het hol van de leeuw, eindelijk na zes jaar eerste nationale was daar de verdiende erkenning, Noorderwijk is nu echt een topper. En toch ging het nog mis.

Niet dat Noorderwijk minder werd, doelman Talhaoui was licht gekwetst en hinkte meer dan lopen, de vermoeidheid sloeg ook toe. Was een te kleine kern de oorzaak of was het misschien overmoed. FTA prikte tegen via Buyl en Hitou (beste Antwerpenaar) maar het was toch vooral de foutenlast.

Domme fouten dan nog bij de Elmos boys zorgden voor twee tienmeter trappen. Een fitte doelman Talhaoui pakt er daar meestal wel eentje van, nu gingen die van Dilliën wel binnen en kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong in deze crazy wedstrijd (6 – 6) en binnen dezelfde minuut gingen er nog eens twee binnen, Hitou en Buyl voor de 8 – 6. Noorderwijk gaf zich echter nog niet gewonnen, vliegende doelman Issam Dahmani zorgde voor de 8 – 7 en dus kon het nog.

Maar zo'n vliegende keeper geeft uiteraard ook mogelijkheden voor de tegenpartij en thuisspits Zouggaghi trapte er in de laatste minuut van op verre afstand nog 2 binnen en zorgde voor een sensationele 10 – 7.

Het heeft niet mogen zijn, maar wat een wedstrijd, spektakel om vingers en duimen af te likken en er moet nu éénmaal een winnaar zijn. Vrijdag was het Antwerpen, maar Real Noorderwijk heeft aan klantenbinding gedaan.'