Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toch een vervolg voor netwerkconcept Samen Netwerken

Zussen Leigh (33) en Lana (29) Van den Acker uit Schriek organiseerden ondertussen vier succesvolle edities van Samen Netwerken. Na de laatste editie wilden ze dit hoofdstuk van hun ondernemersreis afsluiten, maar nu breien ze er toch een vervolg aan. “De deelnemers wilden niet weten van stoppen.”

Samen Netwerken is een hoogstandje onder de netwerkevents, mede dankzij de kleinschaligheid ervan. Elke editie wordt piekfijn georganiseerd door zussen Leigh en Lana. “We proberen onszelf bij elke editie te overtreffen en tot nu toe is dat altijd goed gelukt.

Onze vorige editie was echt top en daarmee wilden we het Samen Netwerken hoofdstuk eigenlijk afsluiten”, vertelt Lana. Daar wilden de deelnemers echter niets van weten. “Ze waren verontwaardigd toen we lieten horen dat het de laatste editie zou zijn”, vult Lana aan.

“Toen we met Samen Netwerken begonnen, wilden we elke editie op een andere locatie door laten gaan”, vertelt Leigh. Maar geschikte plekken blijven vinden, bleek moeilijker dan gedacht. “We zijn misschien veeleisend, maar het moet gewoon goed zijn. Al waren we voor onszelf kennelijk ook te veeleisend, want voor de deelnemers hoeft Samen Netwerken blijkbaar helemaal niet elke editie ergens anders plaats te vinden”, zegt Lana.

Door deze feedback en de altijd lovende reacties van de netwerkers beslisten de zussen om hun netwerkevent toch te blijven organiseren. Leigh: “Het is duidelijk dat er behoefte is aan een evenement waar ondernemers op een authentieke manier kunnen netwerken en van elkaars expertise kunnen leren. We gaan vanaf nu werken met vaste locaties. Voor ons neemt dit een pak kopzorgen weg over de organisatie en voor de deelnemers biedt het consistentie en vertrouwen.”

De succesformule van Samen Netwerken

“We combineren netwerken met lekker eten en bijleren. Dat is op zich niet zo speciaal, maar wij tillen het naar een hoger niveau”, legt Lana uit. “Het eten is bijvoorbeeld een walking dinner dat wordt verzorgd door een restaurant in plaats van een traiteur.” Deze editie gaat door bij Iverans in Beerzel bij Putte.

“Voor de keynote proberen we altijd iemand te vinden die voor elke deelnemer interessant is. Daarom kozen we deze keer voor het onderwerp sales”, alus Leigh. Mats Fosté, sales optimization specialist bij Maistro, komt meer vertellen over de kunst van het luisteren Wat zegt mijn klant écht?. "Zijn inzichten over effectieve communicatie en het begrijpen van klantbehoeften zullen ongetwijfeld inspirerend zijn voor onze deelnemers", vult Lana aan.

Daarnaast biedt Samen Netwerken, met een gebruikelijke opkomst van 20 à 30 deelnemers, een laagdrempelige setting waarin ondernemers van allerlei sectoren de kans krijgen om persoonlijke gesprekken aan te gaan en waardevolle, duurzame zakelijke relaties op te bouwen.

“Tot slot proberen we elke editie iets nieuws te bieden aan onze deelnemers, zoals het interactieve kennismakingsspel vorige keer. Ook deze keer zullen we een verrassende activiteit organiseren om het ijs te breken,” vertelt Leigh.

De vijfde editie van Samen Netwerken belooft opnieuw een fijne en inspirerende avond te worden. Wie graag mee netwerkt, kan op de website van Samen Ondernemen alle informatie en tickets vinden. Gezien de beperkte capaciteit van de blokhut bij Iverans zijn de beschikbare tickets gelimiteerd.

https://samenondernemen.be/samen-netwerken/

Deel dit artikel