U bent hier

Toch geen samenvallende verkiezingen in 2014 ?

Nationaal
22.11.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Normaal gesproken vallen de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in 2014 samen. Een nieuw voorstel van het Europees Parlement zou daar wel eens een stokje voor kunnen steken.

In juni 2014 vallen normaal gezien - behalve de gemeente- en provincieraadverkiezingen - alle verkiezingen in dit land samen.

Zo zou u uw stem moeten uitbrengen op zowel een Vlaamse (of Brusselse of Waalse), een federale en op een Europese lijst.

Het Europees Parlement heeft echter een voorstel gedaan om de Europese verkiezingen met een maand te vervroegen, naar mei dus. Dat zou het parlement meer tijd geven om zich voor te bereiden op de verkiezingen van de Europese Commissie die gepland zijn in juli.

De nieuwe Europese commissarissen worden namelijk door het Europees Parlement op de rooster gelegd en het parlement wil dus meer tijd om zich daarop te kunnen voorbereiden.

Let wel, het gaat om een voorstel van het Europees Parlement. Het parlement zelf kan de datum van de verkiezingen niet verplaatsen. Het is uiteindelijk de Europese Raad die daarover het laatste woord heeft.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto