Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toch nog fietszones in centrum en Wuytsbergen na 'ambras in de schepenklas' ?

Fietsen

De langverwachte fietszones in het centrum en de Wuytsbergen verscheurden de afgelopen jaren het schepencollege (N-VA / CD&V).   

Oppositiepartij Vooruit sloeg met Jan Bertels tijdens de gemeenteraad de nagel op de kop :  'Het is een unicum in de stadsgeschiedenis dat er een verschillende visie is over zo een belangrijk dossier dat dan nog eens zo openlijk wordt geëtaleerd.   De kapitein van een schip die niet meer overeenkomt met zijn bemanning, dat schip is stuurloos. Als je in een schepencollege niet overeenkomt, maak je je conclusies.'

Er was al jaren al wat amateuristisch uitgeprobeerd met 2 fel gecontesteerde proefopstellingen.  Een mobiele en vaste knip moesten doorgaand verkeer in de Wuytsbergen weren. 

Eind 2021 besloot het schepencollege om zowel in de Wuytsbergen als in het centrum fietszones in te voeren.   Of dat allemaal in de zomer gaat gerealiseerd worden, blijft een open vraag. (pp)

Herzeelse inwoners meten effect van verkeer en luchtkwaliteit op een schoolstraat

In Herzele engageert een groep inwoners zich om het verkeer te tellen en de luchtkwaliteit te meten in hun straat. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat die twee dingen samen zullen worden gemeten. Op die manier wil Herzele weten wat het gevolg is van een schoolstraat die de gemeente wil inrichten. 

Waar blijft lokaal bestuur Herenals?

Fietsen

Deel dit artikel