Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toch staking bij Griffith Foods Herentals door plots ontslag collega - update

Grifftith Foods
De medewerkers van Griffith Foods aan de Toekomstlaan Herentals hebben vanmorgen het werk neergelegd. Bij de US-multinational van voedselingrediënten, kruiden en sauzen tot paneermeel, coatings, smaakstoffen, bakkerijproducten en meer, ligt alles plat.
 
De spontane staking brak al zondagavond uit nadat een 58-jarige werknemer na 20 jaar dienst werd ontslagen omdat hij een pilletje uit z'n kast ging halen.  Dat was op dat moment niet gewenst volgens de directie. 
 
Ook de ochtendploeg is niet aan het werk gegaan.  Er is al een tijdje kritiek op de invoering van een nieuw soort  'tikklok'.

Hoe lang de staking nog zal duren, is nog onduidelijk.  In de plant Herentals werken 113 arbeiders en 120 bedienden.

De Europese hoofdzetel van het Amerikaanse Griffith Foods investeerde begin dit jaar nog €3 miljoen in een gloednieuwe verpakkingslijn, die het werk van de arbeiders sterk moet verlichten. Het bedrijf viert dit jaar z'n halve eeuw aanwezigheid in Herentals.

Update 16.45u :

“De nachtploeg die de actie zondagavond was begonnen gaat weer aan het werk”, zegt  ACV-vakbondssecretaris Jeffrey Goossens maandagavond. “De directie heeft toegevingen gedaan voor betere werkomstandigheden.”

(pp) Foto NNieuws archief.

Griffith Foods

Griffith Foods

Toekomstlaan 44, Herentals, België

Grifftith Foods

Deel dit artikel