Twee belangrijke wijzigingen die ingaan vanaf 10 januari

De onthaalbalie van Facility, de vroegere technische dienst aan de Koningsbaan, sluit vanaf 10 januari 2018. De recyclageparkkaart wordt vanaf die datum vervangen door je eID (elektronische identiteitskaart).

Je kan deze opladen op het recyclagepark of in het gemeentehuis te Nijlen, Kerkstraat 4. Voor de andere dienstverlening kan je terecht op www.nijlen.be of maak je een afspraak, online of via het nummer 03 410 02 11.

Toegang met de elektronische identiteitskaart

Vanaf 10 januari 2018 hebben inwoners van Nijlen enkel hun elektronische identiteitskaart (Eid) nodig om toegang te krijgen tot het recyclagepark. De speciale recyclageparkkaart, vroeger bekend als 'containerparkkaart', heb je dan niet langer nodig.

Het recyclagepark zal nog steeds op dezelfde manier werken, maar overal waar je nu de recyclageparkkaart gebruikt (aan de inkom, aan de weegbrug...) gebruik je vanaf 10 januari je eID.

Inwoners die niet over een Belgische eID of elektronische vreemdelingenkaart beschikken, kunnen aan het onthaal van het gemeentehuis een chipkaart bekomen.

Betalen op het recyclagepark

Betalen doe je vanaf 10 januari met het saldo dat gekoppeld is aan je eID. Werk je nu reeds met een saldo gekoppeld aan je recyclageparkkaart, dan wordt dit bedrag automatisch overgezet naar je eID.

Je hoeft dit dus niet op te gebruiken vóór 10 januari. Bezoekers met een negatief saldo kunnen vanaf 10 januari het recyclagepark niet meer betreden zonder interventie van de recyclageparkwachters. Je dient je saldo aan te vullen door te betalen aan de herlaadzuil op het recyclagepark (enkel met Bancontact) of op het gemeentehuis (cash of Bancontact).

Sluiting onthaalbalie in Koningsbaan

Omdat je met je identiteitskaart toegang krijgt tot het recyclagepark en omdat je deze zowel op het recyclagepark zelf als in het gemeentehuis kan opladen, is er geen onthaalbalie meer nodig in de kantoren van facility aan de Koningsbaan, net naast het recyclagepark.

Voor de andere diensten waarvoor je daar vroeger terecht kon (een dossierbespreking rond openbare werken, het bekijken van een rooilijnplan, vragen over een rioleringsaansluiting, enz..) maak je vanaf 10 januari een afspraak via www.nijlen.be/online-afspraken of telefonisch op 03 410 02 11.

OPGELET: op dinsdag 9 januari zal het recyclagepark uitzonderlijk gesloten zijn omwille van de overschakeling naar de Eid.