De Olensteenweg Lichtaart, de baan naar Bobbejaanland, is sinds vrijdagnamiddag opnieuw open voor het verkeer. De weg was sinds november vorig jaar afgesloten voor de aanleg van fietspaden en de vernieuwing van het wegdek.

Burgemeester Ward Kennes en schepen van Openbare Werken Guy Van de Perre  zetten op de Olensteenweg  persoonlijk de wegsignalisatie aan de kant.

Dat was het officiële teken dat zowel automobilisten als fietsers weer gebruik mogen maken van de weg richting Olen.

In 2016 werd een 1e fase van de werken aan de Olensteenweg afgerond. Naast nieuwe fietspaden en een afslagstrook ter hoogte van Bobbejaanland werden ook fietsbruggen over de Kleine Nete gelegd.

Op 4 november 2019 startte fase 2 van de werken. Er werden fietspaden aangelegd langs beide kanten van de Olensteenweg tussen de Eerselingenstraat en de Herentalsesteenweg.

Ook werd de bestaande betonnen rijbaan opgebroken en vervangen door een nieuwe asfaltweg met langs weerszijden een haag, fietspad en gracht (of wadi).

'Comfortabele asfalt'

'De gemeente Kasterlee verving op vraag van de omwonenden het betonnen wegdek door comfortabele asfalt', zegt burgemeester Ward Kennes.  'De ploeg van de signalisatie heeft meteen alles opgeruimd. Veel fietsplezier tussen de Netevallei en de Kempense Heuvelrug!'

Seppe Bouquillon, burgemeester van Olen, reageerde meteen : 'Onze burgers gaan deze met veel plezier gebruiken : vrijliggend fietspad van Olen Centrum tot Lichtaart (en misschien zelfs verder), Dit is mooie infrastructuur voor onze actieve weggebruikers.' (wk - foto / N.)