De stad Herentals en IOK hebben een masterplan in gedachten voor de bedrijvenzones Vennen, Hannekenshoek en Dikberd. Dit Masterplan is uitgetekend en zowel de bedrijven als de buurtbewoners mogen er hun gedacht over zeggen.

De plannen werden maandag voorsteld en de meningen van de aanwezigen waren alvast verdeeld. De bestaande en toekomstige bedrijven worden zo veel mogelijk geclusterd. Onderlinge groene buffers en aparte oprijstroken worden daarbij zo veel mogelijk een must. In de toekomst worden de bedrijven zo veel mogelijk gekoppeld gebouwd. Groene buffers en in- en uitritten worden gemeenschappelijk.

De Scheepvaart wil meer bedrijven laten genieten van het transport over water van het Albertkanaal en het kanaal Herentals-Bocholt. Daarvoor zal de Scheepvaart aanlegkades aanleggen. In het gebied Vennen, Hannekenshoek en Dikberd staan er heel wat woningen. Een aantal van die woningen worden in de toekomst ongetwijfeld bedrijfswoning, andere woningen blijven.

Het Art Center Hugo Voeten wordt een baken voor het gebied.

Recreatie

Op Dikberd liggen er ook nog de sportterreinen van FC Vervoort, hondenschool Sint-Bavo en de manege van de Rawhide Ranch. Mogelijk kunnen ook andere clubs naar deze zone verhuizen. De huidige landbouwzone wordt er omgevormd tot recreatiezone.

Op 30 maart volgt er een workshop waarop ondernemers over de plannen kunnen brainstormen.