De gemeentebesturen van Grobbendonk en Vorselaar organiseren op zondag 16 september opnieuw Toeren om te Loeren. Dat is toeren met de fiets naar verschillende plaatsen in beide gemeenten waar je kan loeren naar zaken gemaakt van hier, gezond en duurzaam.

Tijdens dit evenement wordt ook de Fair Trade Ecocyclo gelanceerd, een fietsgids die je langs locaties voert met een link naar eerlijke handel en lokale, duurzame voeding.

Programma Toeren om te Loeren:

Kasteelhoeve d'Ursel Den Herberg van Bartel Van Riet.Eet en geniet van lokale producten en waan je in de middeleeuwen.Gratis bijvriendelijk zaadpakket voor elke bezoeker.

Kinderboerderij Het Karrewiel Speelmogelijkheden alom!Boerderijdieren om te aaien. Spelen van vroeger en nu.  Laat je betoveren.

Watermolen Grobbendonk Bekijk de werking van de watermolen!

Camping de 7 geitjes Natuur, rust en ontspanning voor jong en oud.

Happening Lokaal & Gezond Fairtrademenu's, streekproducten, ...Schapendrijven, ambachten, kruiden, sappen, ...

Brasserie de Schranshoeve

Fiets mee. Je kan vanaf 10.00 uur starten op een van deze locaties in Grobbendonk (Kasteelhoeve d'Ursel, Watermolen, Gezinsboerderijf Het Karrewiel) en Vorselaar (Camping de Zeven Geitjes, schapenstal Schupleer/Happening Lokaal en Gezond, Brasserie de Schranshoeve).

Je ontvangt daar een plan met de fietsroute en interessante stopplaatsen. De fietstocht is gratis en op elke locatie is eten, drinken, info en animatie voorzien. Tijdens het fietsen kan je meedoen aan een zoektocht naar een oude ambacht. Hiervoor kan je in de folder de nodige instructies vinden.

Omdat het autoloze zondag is, raden we iedereen aan om met de fiets naar de verschillende locaties te komen. Heel wat straten worden autovrij/autoluw gemaakt. Hou dus rekening met plaatselijke omleidingen.

Fair Trade Ecocyclo:

De Fair Trade Ecocyclo is een fietsgids die je langs locaties voert met een link naar eerlijke handel en lokale, duurzame voeding. Deze fietsgids is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Provincie Antwerpen, de gemeenten Nijlen en Grobbendonk.

Op sommige plaatsen kan je producten aankopen of proeven. Andere plekken zetten dan weer aan om actie te ondernemen of je kennis te vergroten. Aan de hand van tips en weetjes ontdek je al fietsend dat fair trade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in de gemeenten Grobbendonk en Nijlen.

Het feestelijke startschot voor de Fair Trade Ecocyclo weerklinkt op zondag 16 september 2018 in aanwezigheid van Rik Röttger, deputé voor mondiaal beleid en duurzaamheid.

Hoe fiets je de route?

Je fietst de tocht aan de hand van deze brochure en grotendeels via de fietsknooppunten. Waar je de knooppunten verlaat, verduidelijken we de route in de brochure en op de kaart. De tips zijn interessante locaties die niet langs de route liggen. De fietstocht start aan het station van Nijlen.

Waar vind je de brochure?

In de gemeente Grobbendonk kan je een exemplaar afhalen tijdens Toeren om te Loeren op 16 september a.s. of je surft naar www.grobbendonk.be/Ecocyclo.

12 gouden tickets voor de snelle deelnemers!

In de eerste 100 brochures zitten 12 gouden tickets verstopt. Die kunnen de deelnemers tijdens de tocht inwisselen voor leuke en lekkere prijzen op één van de haltes.

Meer info: dienst milieu en groen, tel. 014 50 70 04