Tussen Grobbendonk en Vorselaar organiseren we op zondag 6 september 2015 een fietstocht met leuke plaatsen om te bezoeken.
Je kan fietsen en ontdekken, genieten en proeven. De route is volledig bewegwijzerd en er zijn twee startpunten voorzien waar je een fietskaart kan krijgen.
Deze fietsroute is zeer gevarieerd en je komt veel interessante stopplaatsen tegen:

Gemeenschapscentrum De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk

Repair Café:

In het Repair Café kan je terecht met spulletjes die je kan laten herstellen door vrijwilligers.

Geefplein:

Hier kan je in tweedehandsspulletjes snuffelen die je gratis mee naar huis kan nemen.

Als je zelf spulletjes hebt die je wil inruilen voor andere, dan kan je die gerust meebrengen.

Boekenruilbeurs:

Als je nog een gelezen boek in een vergeten hoekje hebt liggen, dan kan je deze omruilen voor een ander boek.

Fairtrade:

Maak kennis met Fair Trade en geniet van lekkere bioproducten.

Groenmagazijn, Troon, Grobbendonk

Eco-kookdemonstratie en alle deskundige info over thuiscompostering en kleine hakselaars. De demostand 'thuis composteren' bevindt zich naast het gemeentelijke groenmagazijn Troon (in straat Troon).

Het Karrewiel, Troon 9, Grobbendonk

Op de kinderboerderij Het Karrewiel is er altijd heel wat te doen voor jong en oud. De ideale plek voor verjaardagsfeestjes, een leerrijke schooluitstap, een gezellige tocht met de huifkar en veel meer. Maak hier kennis met oude landbouwgebruiken en duurzame landbouw.

De Lentehei, De Lenteheide 1, Herentals

De tuin waarin Bartel Van Riet zijn televisieprogramma 'Groenland' opneemt heeft er nu een kinderboerderij bij. Van kippen tot konijnen, pony's en schapen. Je kan ze er allemaal ontdekken en aaien. Gust, de oudste compostmeester van Vlaanderen en de jongste van geest, vertelt je hier alles over ecologisch tuinieren.

Happening , Dijkbaan, Vorselaar

Natuurwandelingen 'Van hoog naar laag' door het Schupleer (heenrit met treintje, terugkeer te voet langs landschapsgidsen) en opening nieuw wandelpad.
Fotoshow Vorselaarse tuinen in de schapenstal.
Markt met info- en verkoopstandjes van streekproducten (groenten, fruit, honing, saffraan, kruiden, brood, sappen, kippen, ...) en demonstraties en verkoop van artisanale producten (manden, potten, wolbewerking, ijzer smeden, ...).
Ruilbeurs van zaden, plantjes, groenten en fruit.
Demonstraties schapendrijven en visonderzoek in de Aa.
Groot terras met biobieren en biosappen en pannenkoeken.
Muzikale omlijsting door het duo De Schepper–Sanczuk (gekend van Broes).
Kindergrime.

Vleermuizentoren, aan de oever van de Aa, Vorselaar

De vleermuizentoren is een groot zomerverblijf waar vleermuizen gebruik van maken van april tot oktober. Wist je dat er in België 21 verschillende vleermuizensoorten leven, waarvan 17 in Vlaanderen?

Tuinfluiter samentuin, Ravenlaan, Vorselaar

Mensen uit verschillende lagen van de bevolking tuinieren naast en met elkaar. Aandacht gaat ook naar kansarmen, die worden gestimuleerd om aan het tuinieren deel te nemen. Maar ook ouderen, jonge gezinnen, ervaren tuiniers of 'groentjes' kunnen hier terecht. De ecologische tuin wordt begeleid door Velt. Alles wordt geteeld zonder pesticiden of kunstmest, op ecologische wijze. Met respect voor de natuur en medemens.

Schranshoeve, Nieuwstraat 49, Vorselaar

De Schranshoeve is het best gekend als het familiehuis van kardinaal Van Roey. De hoeve werd een mooie brasserie, hier kan je genieten van een drankje of proeven van streekproducten. Achter de schuur kan men de hoogboomgaard en de moestuin bekijken. Naast de schapenweide kan je wandelen tot aan het grote insectenhotel.

Snoezelplein, Kardinaalswijk, Vorselaar

Op het Snoezelplein kunnen kinderen spelen en ravotten en ouderen rusten, petanquen en tuinieren. In de speciale - in hoogte verstelbare - bakken kunnen mensen vanuit een rolstoel of al zittend, bloemen, groenten en kruiden planten.

Biologische aardappelen bij Herman Vissers, Eikenschrans 26, Grobbendonk

Bij Herman kan je alles leren over het telen van aardappelen. Herman kent alle trucjes om lekkere en gezonde aardappelen te kunnen oogsten.

Biotuin bij Wim Van Wolputte, Hoogveldstraat 13, Grobbendonk

Je kan een kijkje nemen in de tuin van Wim. Deze tuin is volledig biologisch aangelegd zonder gebruik van pesticiden. Voor tips en meer uitleg zal Wim je met raad en daad bijstaan.

Volkstuinen, Hofeinde 2-4, Grobbendonk

In samenwerking met het OCMW zijn er 9 volkstuintjes aangelegd waar inwoners met groene vingers aan de slag zijn gegaan. De tuinders hebben een engagement aangegaan om een bewoner uit het woonzorgcentrum te betrekken bij het tuinieren. Hier kan je genieten van een gezond groentesoepje.

KWB-fietstocht

Indien je wil meedoen aan de KWB-fietstocht, dan kan je inschrijven bij Ludo De Bondt, ludo.de.bondt@telenet.be, tel. 0474 94 65 05.

Routekaarten voor de fietsroute zijn te verkrijgen op de 2 startpunten:

De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk
Schranshoeve, Nieuwstraat 49,Vorselaar