In Vorselaar, Grobbendonk en Bouwel staat de hele maand mei in 2021 in het teken van lokale kunst en de amateurkunstenaars. Toeren om te Loeren krijgt dit jaar de vorm van een raamexpo en erfgoedroute.

Een creatief alternatief in tijden van corona maar net als vorig jaren kan u opnieuw kunst en cultuur opsnuiven op verschillende plekjes in de gemeenten: schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, fotografie, ...

Lokale kunstenaars tonen hun verscheidenheid aan talent! Alle inwoners krijgen een brochure in de brievenbus om zelf op stap te gaan.

"Het startschot wordt gegeven op 1 mei en in totaal zijn er 51 locaties waar kunst en erfgoed te zien zullen zijn", zegt schepen van cultuur in Grobbendonk en Bouwel Ulrik Anthonis (GiB) enthousiast.

"Deze mooie activiteit was enkel mogelijk door de inzet van een gedreven werkgroep, medewerkers maar ook de lokale kunstenaars die allemaal meermaals de plannen zagen wijzigen in deze vreemde tijden", vertelt schepen van cultuur in Vorselaar Kobe vercauteren (ACTIEV).

"Het is dan ook schitterend dat we net op dit moment toch een vorm van ontspanning kunnen aanbieden aan onze inwoners en tegelijk de lokale creativiteit niet uit het oog verliezen. De route is zeer geschikt om met de fiets te doen en mensen moeten zich niet haasten want ze hebben de hele maand de tijd", besluiten ze samen.