Dit jaar was er geen opendeurdag bij Toerisme Heist-op-den-Berg, het was twee lange maanden 'geslotendeurdag'. Dat wil echter niet zeggen dat we hebben stilgezeten!

Nu we terug een beetje meer uit ons kot mogen, stellen we jullie graag enkele nieuwe producten voor.

Fietsen

We hebben drie nieuwe fietsroutes uitgestippeld, vertrekkend vanuit Heist-op-den-Berg.

 Kastelen in de Netevallei 1 vertrekt van aan het Hof van Riemen en leidt je via Hof ter Laken en Hof ter Borght naar de Westelse kastelen van de Merode.

 Kastelen in de Netevallei 2 start aan het Hof ter Laken om via La Garenne, het Hof van Rameyen en het Berlaarhof terug in Booischot aan te komen.

 Langs akkers en weides begint in het meest zuidelijke punt van onze gemeente, aan de kerk van Grootlo en begeleidt je langs heel veel groene weides en akkers.

Ook van de Berg- en Neteroute is er een vernieuwde versie beschikbaar. De collega's van Kempens Karakter brachten daarnaast een folder uit met drie erfgoedfietsroutes in elf Kempense gemeenten.

Dat zijn dus heel wat leuke fietskilometers in en rond onze mooie gemeente. Hopelijk kunnen we die ook snel weer afsluiten op een terrasje.

Wandelen

Wandelaars blijven ook niet in de kou staan. We hadden al vier tragewegenwandelingen, daar is er nu nog een bijgekomen in Hallaar. Via rustige weggetjes wandel je van aan de kerk naar De Averegten, om dan langs het mooie skatepark terug naar het dorp te wandelen.

Al deze folders zijn gratis te verkrijgen bij Toerisme Heist-op-den-Berg.

Kinderplezier

Zoek je een leuk tijdverdrijf met je kids tussen 6 en 12 jaar? Een wandeltocht met net dat ietsje meer? Dan zijn er zes nieuwe fotozoektochten: in Heist-centrum en in de deelgemeenten Wiekevorst, Itegem, Hallaar, Booischot en Schriek. De wandelingen zijn ongeveer 3 km en meestal langs kleine wegen.

Je betaalt 2 euro per zoektocht, het volledige pakket van zes zoektochten kost je 10 euro.

Toeristische attracties

We werken volop aan een planning om onze musea, water- en uitkijktoren en heemerf Kaasstrooimolen en Pandoerenhoeve op korte termijn te kunnen openen. Houd onze website en facebookpagina in het oog om te weten wanneer ze weer openen.

Hou het veilig zodat we zoveel mogelijk kunnen genieten van alle mooie en smakelijke dingen in Heist-op-den-Berg!

Meer info

• Toerisme, Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg, 05 25 15 82, toerisme@heist-op-den-berg.be
• Katleen Vantyghem, schepen van Toerisme, 0497 88 41 87, katleen.vantyghem@heist-op-den-berg.be