Zondag 6 april organiseert Toerisme Geel een ‘Open Huis’. Spring tussen 10u en 18u zeker eens binnen op het Toerismehuis op de Markt en ontdek in primeur de nieuwe producten die ze dit seizoen aanbieden: een wandelzoektocht op kindermaat, fietsfotozoektocht en geocach. Koop je die dag één van deze drie producten aan, dan krijg je er een tas met Geels lekkers bovenop.

Je kunt tijdens het ‘Open Huis’ al eens komen proeven van hoe een geocach in zijn werk gaat. Een batterij ervaren geochachers zal je verder helpen en je de weg wijzen tijdens je schattenjacht. Wil je er graag bij zijn? Zorg er dan voor dat je tegen 14 uur aan het toeristisch infokantoor staat. Daarnaast kan je in de St.-Dimpnakerk om 14u terecht voor een gratis ontdekkingstocht. Zo kan je o.a. kennis maken met het Apostelretabel, één van de vijf kunstwerken uit de St.-Dimpnakerk die opgenomen zijn op de Vlaamse Topstukkenlijst. Om 16u sluit de orgelist af met een kort concert. Ook de Geelse musea wachten die dag op je bezoek. Het Klokkenmuseum, Gasthuismuseum St.-Dimpna,  Bakkerijmuseum en de Molen van ’t zijn vrij te bezoeken. Het Lampenmuseum is open na afspraak.

Wandelzoektocht ‘Geelse Beestenboel’
In het centrum zitten opdrachten verborgen, die alles te maken hebben met dieren en hun manieren. Aan het eind van deze wandelzoektocht ben je op de hoogte van heel wat leuke weetjes. Breng je je antwoordenblad voor 14 september terug binnen in het Toerismehuis, dan maak je kans op een leuke verrassing. De brochure die bij de zoektocht hoort, kost 2 euro. Iedere deelnemer krijgt een lekker Geels Hartje. De Geelse Beestenboel is een wandelzoektocht die je perfect met familie, vrienden, klasgenoten of jeugdbeweging kan maken.

Geocach ‘Expeditie Geel’
Ga gewapend met een GPS op schattenjacht in het centrum. Voor 10 euro krijg je de bijhorende brochure en huur je een GPS (+ € 50 waarborg + kopie van je identiteitskaart). Heb je zelf een GPS, dan betaal je 2 euro voor de brochure. Wie aan het eind van de jacht het geheim heeft ontsluierd, mag in de schatkist grabbelen.
Ook Expeditie Geel speel je met familie en vrienden, met de jeugdbeweging of met de klas.

Fietsfotozoektocht
Net als vorig jaar kan je deze zomer weer op zoek naar zestig foto’s. De fotozoektocht leidt je op je fiets naar Winkelomheide. De brochure die bij de zoektocht hoort kost 5 euro. Bezorg je het ingevulde antwoordenblad terug vóór 14 september dan ding je mee naar de hoofdprijs van 200 euro. De totale prijzenpot bedraagt liefst duizend euro.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Toerisme Geel via 014 56 63 80 of toerisme@geel.be of eens binnen springen op het Toerismehuis op de Markt.