De nieuwe concessie van de jachthaven in Herentals blijft een erg heet hangijzer. Er zijn tot dusver géén geïnteresseerden.  Toerisme Herentals vzw is belast met de inrichting en de exploitatie van de jachthaven van Herentals aan de Noordervaart.  Voor de dagelijkse exploitatie doet de vzw hiervoor via een concessieovereenkomst beroep op een zelfstandige uitbater die de functie van havenmeester waarneemt en tevens de commerciële uitbating van de havencafetaria verzorgt.

De huidige concessieperiode van 9 jaar loopt af op 30 april 2014.

Daarom schrijft de vzw nu al een 2e offerte-oproep uit voor kandidaat-uitbaters voor een nieuwe concessieperiode van 1 mei 2014 tot en met 31 maart 2023.

Rekening houdend met de reacties van de belangstellenden op de oorspronkelijke offerte-oproep van 1 september 2013 heeft de raad van bestuur van Toerisme Herentals vzw besloten om de voorwaarden van de offerte-oproep aan te passen en de concessie opnieuw open te stellen. 

Kandidaten kunnen vanaf 20 december 2013 de offerte- en randvoorwaarden en een model van ontwerp-concessieovereenkomst opvragen bij Toerisme Herentals vzw, Grote Markt 35, Herentals.   Zij kunnen zich hiervoor wenden tijdens de openingsuren van het kantoor, op hetzelfde adres.  Verdere inlichtingen kan u bekomen langs toerisme@herentals.be Wordt vervolgd.