Toerisme Herentals vzw draait op volle toeren. Vanmorgen bood de vzw haar vrijwilligers een heerlijke brunch aan in 't Hof. Voorzitter Paul Snoeys en schepen voor toerisme Ingrid Ryken (CD&V) blikten vooruit naar de feestelijke opening van het toeristisch seizoen op zondag 6 mei.

De nieuwe wandel- en fietstochten worden dan gelanceerd. Om 10.30u wordt in de Lakenhal de tentoonstelling 'Kunst om niet te vergeten', met werken van mensen met dementie, geopend. Een wandeling voor mensen met dementie, met een fotoboek als leidraad, wordt voorgesteld. Bij deze gelegenheid overhandigen de initiatiefnemers van de werkgroep dementvriendelijke gemeente ook een cheque van het benefietconcert van Della Bossiers.

Ook de eerste 2 trajecten van de individuele wandelingen met begeleiding van smartphone of tablet worden dan officieel voorgesteld. Ludwig Cerstiaens, secretaris van vzw Toerisme, demonstreerde vanmorgen de begijnhofwandeling, waarbij je het orgel hoort spelen of een video van de processie in de jaren '70 kan bekijken

Andere attracties op de opening van het toeristisch seizoen worden het marktje met streekproducten, van 11 tot 16u op de Grote Markt en een rondreizende tovenaar.

In het kantoor van de dienst toerisme kan je de nieuwe edities van de wandelzoektochten en wandelbrochures kopen. Bij elke aankoop ontvang je een bon voor een gratis ijsje en maak je kans om een vrijkaart voor Hidrodoe te winnen.

Naar jaarlijkse gewoonte zetten de belangrijkste toeristische attracties van Herentals hun deuren open : De Hut aan de Kleine Nete en de Toeristentoren, en je kunt een bezoek brengen aan de Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinakerk en het begijnhofmuseum. 

Toeristentoren 60 jaar jubileumbier

Nog een nieuwtje voor de opening van het toeristische seizoen. Jorge Leysen van brouwerij Leysen : 'Ikzelf zal mijn nieuw zomerbier voor het eerst presenteren volgende week zondag. Zoals vorig jaar gemeld zullen de seizoensbieren jaarlijks een ander recept hebben. Dit jaar is er gekozen voor een tarwebier. Een lichte & frisse dorstlesser van 5°Vol% met een stevige citrus toets bekomen door het gebruik van speciale hopsoorten: Mandarina bavaria & Amarillo.

Naast mijn nieuw bier zal ook de Toeristentoren zijn jubileumbier voorstellen. Dit vermits de toeristentoren dit jaar 60 jaar wordt,' besluit een fiere en creatieve meester-brouwer Jorge Leysen.

Een leuke jaarlijkse feestelijke dag voor heel de familie.  (pb-pp)

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.