Het toeristisch seizoen in Herentals start met een grote picknick op het grasveld rond de Begijnhofkerk op zondag 26 april.  De deelnemers kunnen zich een grote picknickmand met streekeigen producten aanschaffen met o.a. belegde broodjes en verse aspergesoep. Er wordt gepicknickt tussen 11 en 14u.

Op de bewuste zondag is er in het Begijnhof ook een marktje met streekproducten (11 tot 15u). Inschrijven voor de picknick is verplicht en kost 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. De eerste 50 gezinnen die inschrijven krijgen een mooi picknickdekentje.

Wandelingen

Op zondag 26 april vertrekken er traditioneel heel wat wandelingen vanuit het centrum van Herenals. Er zijn de jaarlijkse wandel- en fietszoektochten en vrijetijdsorganisatie Pasar stelt in een tentje op de Grote Markt haar wandel- en fietsaanbod voor. Tussen de Toeristentoren en het centrum rijdt een toeristisch treintje. De Toeristentoren is gratis te beklimmen en voor de durvers is er afdalen via een deathride mogelijk.

De jachthaven is de pleisterplaats voor demonstraties van de brandweer op en rond het water en het rondvaren met pleziervaartuigen.  Foto Van The Man / NNieuws.