Kempense ondernemers slaan de handen in mekaar en promoten fietstoerisme

Bea van Gorp (B&B Tspijker te Mol) en Linda Van den Bulck (B&B Art.14/Belgische Saffraan) hebben beiden een professionele carrière in de zorg achter zich gelaten en baten nu beiden een B&B uit. Ze kwamen mekaar tegen dankzij een TV programma en het klikte meteen.

Gezien het fietstoerisme en de kortbij-vakanties aan interesse winnen, staken ze de koppen bij mekaar. Hun recept? Méér Kempen: uniciteit, activiteit op maat, rust en genieten.

Hun meerwaarde?

De B&B's zijn gelegen in een rustige, groene omgeving en ze hebben elk een authentiek concept met een knipoog naar (teveel) sérieux.

Ze weten gasten als geen ander te ontvangen met (h)eerlijke huisgemaakte producten, uit eigen tuin of van kleine, lokale producenten. Andermaal met elk hun 'personal touch'.

Dat saffraan als een rode draad doorheen het arrangement loopt, mag gerust een unicum in de Benelux genoemd worden. Tspijker heeft dan weer een Kempense geschiedenis met graan. Vandaar de naam van het arrangement: 'tussen Kempens graan en saffraan'.

Met dit 4-daags fietsarrangement willen ze het Kempenverhaal mee op de kaart zetten. Er is doelbewust gekozen voor beleving (groen, rust, lekker eten en drinken), ontmoeting met lokale spelers en activiteiten.

Wie spreken ze aan om dit arrangement te boeken?

Wellicht koppels die uit zijn op kortbij-vakanties, die recreatief of sportief willen fietsen en die graag culinair genieten. Voor wie 's avonds de gastronomische toer op wil, is er bij elke B&B een topadres* gelinkt. Langsheen de fietsroutes, liggen ook allerhande lekkere adresjes en bezienswaardigheden.

Zo kunnen ze bv kennismaken met de 'Geelse Moppen', die als kersvers erkend streekproduct 2020 bij bakker Peter Steurs te verkrijgen zijn en die gemaakt werden met Belgische Saffraan.

Het 'Fietsen tussen de bomen' (Limburgse Kempen), ligt op fietsafstand van Tspijker en is een internationaal erkend project. De saffraanboerderij (Art.14) speelt haar eigen troeven uit en geeft een inkijk in haar werkzaamheden.

De gastvrouwen leggen het arrangement graag verder uit!

Kostprijs van dit arrangement: 400€ (4 nachten + verschillende extra's, zoals vermeld op hun websites).

De eerste 6 koppels die zich inschrijven, krijgen bovendien een extra nacht cadeau. Snel zijn is de boodschap, want vol is vol.

*Tspijker: Restaurant La Belle* (Geel Bel). Chef: Peter Van Genechten.
*Art.14: Restaurant Wingerd (Vorselaar). Chef: Pieter Coomans.

Info: www.art14.be en www.tspijker.be