Gisterenavond waren de toeschouwers van de Belgische première van de film ‘Pompeii’ bij Kinepolis Brussel compleet ver(r)ast toen de historische ramp niet alleen op het scherm, maar ook in de zaal terug tot leven kwam.

De creatieve stunt zorgde voor een waanzinnige surprise en een unieke ervaring waarbij er echte gladiatoren door de zaal liepen. Zelfs toen de vulkaan Vesuvius in de film uitbarstte, kwam er een echte lavageur, rook en vuur vrij in de zaal waar de toeschouwers van de film zaten te genieten.

Niemand was van de indrukwekkende stunt op de hoogte waardoor de special effects nog meer voor een extra dimensie zorgden.

De bezoekers konden echter op voorhand al vermoeden dat het geen alledaagse filmpremière zou worden. Voor de film van start ging, werd het publiek namelijk onthaald door Romeinse vrouwen en mannen.

Er stonden gladiatoren voor de Kinepolis-ingang, waarbij de sfeer meteen gezet was voor de rest van de avond. Om op de juiste momenten in de film de toeschouwers te verbluffen met live vuur, rook, assen, lavageur, etc. stonden er in de bioscoopzaal apparaten opgesteld die de special effects moesten generen. Alles werd in het werk gesteld om de bioscoopgangers het gevoel te geven dat ze zelf in Pompeii waren terechtgekomen.

Filmdistributeur Entertainment One Benelux en Kinepolis kondigden gisteren aan dat ze dit binnenkort elders in België zullen herhalen. Ze verklapten niet van tevoren waar. Maar echte filmliefhebbers kunnen de komende dagen de officiële Kinepolis België Facebookpagina raadplegen om tips te verzamelen. De film zelf zal vanaf woensdag 19 februari in alle Kinepolis-bioscopen te zien zijn voor het brede publiek.

Over ‘Pompeii’:

In het jaar 79 is Pompeii een van de belangrijkste steden in het Romeinse Rijk. De slaaf Milo droomt ervan om een vrij man te zijn en te trouwen met de beeldschone dochter van zijn meester. Helaas is Cassia uitgehuwelijkt aan een wrede Romeinse senator. Terwijl een verraden Milo in de arena zijn leven riskeert als gladiator, dringt de tijd voor de stad Pompeii. Vreemde zwarte rookpluimen rijzen op uit de vulkaan Vesuvius ...

Binnen enkele uren zal de stad het toneel worden van een van de grootste natuurrampen allertijden. Met in de hoofdrollen Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Jared Harris en Carrie-Anne Moss.