U bent hier

“Toeter voor het zorgpersoneel”. PVDA voert actie aan Kempense ziekenhuizen.

Geel | Herentals | Kempen regio | Mol | Turnhout regio
18.11.2020 - 15.24u
Door: Lex Verellen

Het zorgpersoneel staat het water aan de lippen. Er is meer nodig dan applaus alleen. De Kempense PVDA-afdelingen organiseren een lawaaierige actie in Geel, Turnhout, Herentals en Mol om een structurele ondersteuning te eisen voor heel de zorgsector.

'De tweede coronagolf overspoelt onze ziekenhuizen en woonzorgcentra. Ook in de Kempen is het alle hens aan dek in de zorginstellingen. De federale regering belooft nu een eenmalige premie voor een deel van het ziekenhuispersoneel. Maar een structurele hervorming voor al het personeel in de gehele zorgsector blijft uit.

"We moeten nu structureel de lonen verhogen en de werkomstandigheden verbeteren" vertelt Greet Daems, federaal parlementslid uit Geel. "Enkel zo kunnen we de 19.000 gediplomeerde verpleegkundigen aantrekken die vandaag aan de slag zijn in een andere sector.

We eisen onder andere een onmiddellijke loonsverhoging en een verlaging van de pensioenleeftijd voor het zorgpersoneel. En de discriminatie van het Vlaams zorgpersoneel moet dringend stoppen".

De PVDA-afdelingen van Geel, Herentals, Turnhout en Mol organiseren een toeteractie om meer geld en middelen te eisen voor de zorgsector. Met een spandoek "toeter voor de zorg" zullen ze de voorbijrijdende automobilisten vragen hun steun aan het zorgpersoneel kenbaar te maken.

Actie planning :

vrijdag 20/11, 8u30, Geel, Antwerpseweg, ter hoogte van Oke-Auto-Geel
zaterdag 21/11, 9u30, Herentals, Augustijnenlaan ter hoogte parking Delhaize
maandag 23/11, 8u30, Turnhout, kruispunt Steenweg op Gierle - Kempenlaan
dinsdag 24/11, 8u30, Mol, Molderdijk, ter hoogte van Bio-Planet. (pb-

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto