Tom Boonen startte vandaag niet meer in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland en vertrok meteen terug naar België om zijn rechterheup te laten onderzoeken. In het AZ Herentals bleek dat Boonen met bloed- en vochtophoping kampt. De 33-jarige renner van OPQS moet enkele dagen rusten alvorens hij de training mag hervatten. Het BK in Wielsbeke van 29 juni komt zoals verwacht niet in gevaar.

Eerder deze week hielp Boonen Cavendish nog aan een spurtzege. Tegenslagen blijven Tom Boonen achtervolgen. Net nu de kopman van Omega Pharma-Quick.Step de goede vorm weer te pakken had, moest hij de strijd opnieuw staken. Eerder deze week hielp Boonen nog knap Mark Cavendish aan een spurtzege in de Ronde van Zwitserland. Toen leek er weinig aan de hand, maar nu blijkt dat de hinder aan zijn heup na zijn valpartij van vorige week maandag te groot was geworden.

Twee Alpenritten
De Kempenzoon ging tijdens een training hard onderuit in de afdaling van de Côte de Wanne. Hij hield er een bloeduitstorting in de rechterheup aan over. Die hinderde hem in het eerste deel van de Ronde van Zwitserland enkel bij het stappen. De voorbije dagen bleek dat er vocht op de wonde zit, waardoor er een zwelling was ontstaan. Daardoor koerste Boonen naar eigen zeggen nog maar met anderhalf been.

Het forfait voor de tijdrit was uit voorzorg en lijkt logisch, want in het afsluitende weekend staan er nog twee zware Alpenritten op het programma. (AZ) Foto archief Nnieuws : Tom Boonen en Rik Van Looy.