U bent hier

Tom Sauer en de strijd voor vrede

Geel
18.01.2019 - 06.47u
Door: Mark Jaspers

Onze wereld staat in brand, maar we kunnen die brand blussen. Tom Sauer, professor internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen, pleit onomwonden tegen het doemdenken. Op dinsdag 19 februari om 20u doet hij dat ook in Geel op uitnodiging van Davidsfonds Geel. Plaats van afspraak: het Geels Brouwhuis aan de centrumparking van de Nieuwstraat.

Poetin maakt Oekraïne onveilig, terroristen blazen zich op in verscheidene Europese steden en er zijn nog altijd duizenden kernwapens. Onze wereld wordt dus bedreigd. Die bedreigingen komen niet zomaar uit de lucht vallen.

De complexe gevaren in onze wereld hebben duidelijke oorzaken die we vaak vergeten zijn of negeren. De rode draad in het verhaal is het gevoel dat individuen en staten verbindt. Omdat deze zich genegeerd of uitgesloten voelen, vallen ze ten prooi aan frustratie en woede. En dat alles kan natuurlijk dramatische gevolgen hebben.

Toch betekent dat niet dat we de toekomst moeten vrezen. We kunnen de strijd voor vrede winnen door te streven naar meer gezamenlijkheid. Dat vereist een mentaliteitswijziging van ons. In plaats van vanuit het Westen op een betweterige toon anderen de les te spellen, moeten we inclusief denken.

Tom Sauer fileert de situatie haarfijn op dinsdag 19 februari om 20u in het zaaltje van het Geels Brouwhuis, Nieuwstraat 41 in Geel. De toegangsprijs bedraagt 5 euro (3 euro voor Davidsfondsleden – 1 euro met vrijetijdspas). Deze activiteit is een samenwerking van Davidsfonds Geel en Vormingplus Kempen. Meer info: Jan Drijkoningen (014/72 35 87 of jan.drijkoningen3@gmail.com).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto