Samen met 20.000 fans neemt Tom Boonen op zaterdag 29 april afscheid van zijn actieve wielercarrière. Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in zijn thuisbasis Mol vormt het perfecte decor voor het eenmalige wielerfeest 'Tom says thanks'.

Voor de eerste wedstrijd nodigt Tom ex-renners uit waarmee hij tijdens zijn afgelopen profcarrière de strijd aanging of een team vormde. Het deelnemersveld voor de tweede wedstrijd wordt gevormd door de nationale en internationale wielervedetten van vandaag.

Tom Boonen die stopt als profwielrenner zonder groot volksfeest? Ondenkbaar, zo vinden de organisatoren van dit uniek en eenmalig wielerspektakel. Het Zilvermeer in Mol biedt alle ruimte en faciliteiten om maximum 20.000 toeschouwers te ontvangen rond een verhard parcours van 2 kilometer.

Bovendien heeft Tom ook een emotionele band met het Zilvermeer. Net als vele jongeren uit de streek staan het hagelwitte strand en het verfrissende zwemwater voor hem gelijk met zorgeloos genieten van een heerlijke zomer.

Nationale en internationale wielervedetten
De laatste demarrages, de laatste sprint, de laatste keer dat Tom zich op kop zet van een peloton,... Het wordt een spektakel dat je als wielerliefhebber niet mag missen. Kippenvel gegarandeerd! Voor de wedstrijd met de ex-profs bevat het wenslijstje grote namen uit het recente wielerverleden. Bij de huidige profs verwachten we een unieke selectie van nationale en internationale toppers. Zij krijgen de unieke kans om Tom Boonen voor een laatste keer te bekampen...

Tickets ?
Om veiligheidsredenen kan dit wielerfeest alleen worden bijgewoond door mensen met een geldig ticket. Tickets kosten 15 euro voor volwassenen en 7,5 euro voor kinderen (3 tot 12 jaar). Je kan tickets uitsluitend online aankopen. De startdatum voor de verkoop maken we op een later tijdstip bekend.

Hoe geraak je op het Zilvermeer ?
Wie slim is, komt – geheel in de filosofie van het evenement – met de fiets. Er is fietsenstalling in overvloed. Het Zilvermeer ligt op het knooppunt van prachtige recreatieve fietspaden langs kanalen en meren.

De eerste 1.500 groepsaankopen van 4 tickets, goed voor één gevulde auto, worden optioneel beloond met gratis toegang tot de nabijgelegen parking van het Zilvermeer.
Andere bezoekers volgen de bewegwijzering en parkeren hun auto op de vlakte van een groot windmolenpark in het nabijgelegen Lommel. Pendelbussen garanderen een vlot vervoer van en naar het Zilvermeer.
Wie een eigen supportersbus inlegt, neemt na de start van de ticketverkoop contact op met de organisatie voor verdere praktische afspraken. Er wordt een afzonderlijke parking voor supportersbussen voorzien.

Programma en uren onder voorbehoud
Om 12 uur presentatie van de ex-profs op podium
Om 12.45 uur startschot van de wedstrijd voor ex-profs over 25 kilometer
Om 13.30 uur rijden de G-sportwielrenners
Om 14 uur presenteren we de deelnemers van de profkoers, samen met een jeugdteam
Omstreeks 15 uur begint Tom Boonen aan zijn laatste kilometers als profwielrenner
De huldiging op het strand vindt plaats om 16.45 uur
Het einde van dit wielerfeest is voorzien om 18.30 uur

Organisatie ?
Voor de organisatie van dit wielerspektakel slaan Quick-Step Floors Cycling Team, de vzw Zuidkempense Pijl, de vzw Pro-Cycling (organisator Zilvermeercross), Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en het gemeentebestuur de handen in elkaar. De opbrengst van het afscheidsfeest gaat naar het G-Sportfonds en de vzw Bijs.

Meer info: www.tomsaysthanks.com