U bent hier

Tom Van Dyck wint award Kempische Persoonlijkheid JCI

Kasterlee | Kempen regio
21.06.2013 - 08.20u
Door: Herman Gezelle

Herentalsenaar Tom Van Dyck (acteur en zaakvoerder van productiehuis Toespijs) is de winnaar van de JCI Award Kempische Persoonlijkheid 2013. Hij werd gisteren tijdens de allereerste editie verkozen uit 3 laureaten. De andere finalisten waren Sophie Vangheel (stichter en voorzitter VZW Cunina) en Flor Joosen (CEO Joosen – Luyckx (Belgische kaviaar) en Nationaal voorzitter Unizo).

De awards vallen de laatste weken massaal uit de Vlaamse hemel.  Een 80-tal aanwezigen woonden gisteren de finale van de 1e JCI Award Kempische Persoonlijkheid bij in Den Eyck Kasterlee. Met deze Award  wordt een Kempische Persoonlijkheid bekroond die de Kempen de voorbije jaren op maatschappelijk, economisch, cultureel en/of sociaal vlak op de kaart heeft gezet. Een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers uit economische, sociale, culturele en maatschappelijke hoek, koos uit een 30-tal genomineerden de 3 laureaten. Uit deze 3 werd de winnaar gekozen via online stemming door een deel van de Kempense bevolking, door verdere selectie van de jury en door een laatste stemming door de aanwezigen op het slotevenement.

Uiteindelijk kozen zij voor Tom Van Dyck. De jury werd gecharmeerd door deze topacteur die niet nalaat om het typisch Kempens accent te gebruiken in zijn acteurschap.

Tom Van Dyck (zoon van Hugo), afkomstig uit Herentals, werd door zijn rollen in o.a. In De Gloria, Het Eiland, De Parelvissers, Matroesjka’s, De Ronde, Van Vlees en Bloed en Met Man en Macht één van Vlaanderens meest populaire acteurs. Hij was ook scenarist en regisseur van Van Vlees en Bloed en van Met Man en Macht. Ook in het theater wist hij succes te oogsten als regisseur en als acteur.  Met De Kempvader – zijn eigen productiehuis– produceerde hij twee eigen producties : Kaatje is verdronken en Kleine Tony.  Recentelijk richtte hij samen met zijn vrouw, de Nederlandse actrice Alice Reijs, een nieuw productiehuis op: Toespijs, om  ook zelf televisiewerk te gaan produceren. 

Op de foto's : Tom samen met o.a. actrice Els, Eddy Hendrickx en Herman Lemmens,  vorige zondag als deelnemer van de Henco Classic / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto