Tomorrowland 2012 is helemaal uitverkocht. Om 11u zaterdagmorgen waren er opnieuw 110.000 kaartjes voor het dancefestival in Boom online te koop. Omstreeks 12 uur waren alle tickets al de deur uit.


Zaterdagmorgen waren er nog 110.000 tickets te koop voor Tomorrowland, dit keer niet enkel voor Belgen, maar voor bezoekers uit de hele wereld. De ticketverkoop verliep schijnbaar minder moeizaam dan vorige keer.

100 miljoen clicks : uniek
"Nooit eerder verkocht een Belgisch festival zo snel uit als Tomorrowland", zegt de organisatie in een persbericht. "Op enkele seconden gingen alle beschikbare tickets de deur uit.

De homepage van Tomorrowland crashte snel na 11 uur, maar de ticketwebsite hield stand zodat alle tickets heel snel de deuren uitwaren en vlot konden verwerkt worden."

"De eerste statistieken van de hosting partner zijn enorm en laten zien dat om 11 uur wereldwijd ongeveer 2 miljoen mensen klaar zaten om een ticket te bemachtigen", gaat de organisatie verder. "Dat resulteerde in een enorme piek van meer dan 100 miljoen clicks in enkele seconden, wat een crash veroorzaakte."

De eerste verkoop op zaterdag 24 maart, waarbij 72.000 tickets voor Belgen in omloop kwamen, draaide zodanig in de soep dat de organisatoren in zee gingen met een andere ticketpartner. Timoco werd aan de deur gezet. “We gaan nu in zee met het Nederlandse Paylogic, een van de grootsten die er is met heel wat ervaring in de concertwereld”, zei woordvoerster Debby Wilmsen eerder deze week.

Tomorrowland gaat door op 27, 28 en 29 juli. Vrijdag raakte nog bekend dat Swedish House Maffia naar Boom komt.

(Belga) Foto's Filip Roefs /  archief Nnieuws.