In Boom is vrijdagmiddag het 2e weekend van het dancefestival Tomorrowland van start gegaan. In totaal zullen opnieuw zo’n 180.000 bezoekers de festivalweide bezoeken. Onder meer dj Avicii en een Braziliaanse burgemeester komen langs. Naar aanleiding van de 10 verjaardag van het festival werden dit jaar 2 weekends toegelaten op het provinciaal domein De Schorre. Na een eerste aflevering vorig weekend hebben de organisatie en vrijwilligers het festival- en campingterrein opnieuw in orde gebracht voor het 2e weekend.

Bijna hetzelfde topprogramma

Het programma is grotendeels hetzelfde als het eerste weekend, al komt vrijdagavond wel de Zweed Avicii (‘Wake Me Up’) een set draaien. Ook staan de dj’s Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike en Steve Aoki opnieuw als headliners op de Tomorrowlandpodia.

Onder de festivalgangers is ook de burgemeester van Itu aanwezig, de Braziliaanse gemeente die in mei volgend jaar de tweede buitenlandse editie van Tomorrowland zal ontvangen.

Parkeren

De eerste nacht op de camping verliep volgens de politie zonder noemenswaardige incidenten. ‘We krijgen wel klachten over parkeren in de buurt van het festival. Wie niet een bepaalde sticker heeft in bepaalde zones, wordt zonder pardon beboet’, klinkt het.

72 festivalgangers, iets meer dan de eerste festivaldag vorig weekend, moesten naar huis. Agenten in burger vatten op het terrein 5 dealers, die voornamelijk xtc bij zich hadden.

De burgemeester van Boom besliste trouwens dat dit weekend niemand in de buurt van het festival nog tickets mag verkopen of er om mag vragen.  

Update 22.30u Alles verloopt vlotjes.  Foto's Marlies Verellen / Nnieuws.