In Boom is zondagnacht Tomorrowland met top- headliners David Guetta en Steve Aoki afgesloten. Ook naast het hoofdpodium konden de festivalgangers genieten van de meest diverse elektronische muziekstijlen.


Deze 8e editie van Tomorrowland had meer dan 400 dj's op de affiche staan. Naast het hoofdpodium waren er maar liefst 15 podia waar de meest diverse dance-acts geprogrammeerd stonden.

"Tomorrowland is het eerste festival dat erin geslaagd is om verschillende elektronische stijlen te doen matchen", vindt de Antwerpse dj Merdan Taplak, die deze zondagnamiddag draaide. "Het blijft ook investeren in nieuw talent".

Daarnaast heeft Tomorrowland ook oog voor sfeer en luxe. Zo was er een zwembad, waarin met deze aangename temperaturen lustig geplonst werd.

Festival verloopt vlekkeloos, op pickpockets na
Gespreid over 3 dagen heeft Tomorrowland 180.000 bezoekers gelokt. 35 procent daarvan kwam uit het buitenland. Organisator Manu Beers is gelukkig met deze erg internationale editie van Tomorrowland. "Het was ons idee om iets te brengen als een grote Erasmus, waar mensen met elkaar kunnen praten en samenkomen".

Het dancefestival is vlekkeloos verlopen, zeggen de organisatoren. De verkeersstroom van en naar het recreatiedomein De Schorre is de voorbije dagen zelfs opmerkelijk vlot verlopen. "Enkel wanneer op het einde van elke dag 20.000 mensen tegelijk willen vertrekken, merken we de nodige hinder", zegt korpschef Gwen Merckx van de lokale politiezone Rupel.

Een ander hardnekkig fenomeen is dat van pickpockets. Vooral bij de lange rijen aan de ingang en het hoofdpodium werden heel wat festivalgangers bestolen.

Pics Filip Roefs / Nnieuws