De 90.000 Tomorrowlandtickets die voorbehouden waren voor Belgische festivalgangers zijn allemaal de deur uit. Op 40 minuten tijd waren de beschikbare tickets uitverkocht. Dat is een nieuw verkoopsrecord. Volgend weekend start de wereldwijde ticketverkoop voor het driedaagse dancefestival.

Enkel wie zich voor gisterenavond registreerde via de website van Tomorrowland kon vandaag tickets bestellen. Niet aanschuiven in de virtuele wachtrij dus, wel doorklikken via een rechtstreekse link in je mailbox.

"We hadden ons aan een stormloop verwacht, want er is nog nooit zo veel belangstelling geweest voor Tomorrowland bij het Belgische festivalpubliek", vertelt woordvoerster Debby Wilmsen.

"Ruim 20% meer Belgen dan vorig jaar hadden zich vooraf geregistreerd. Ook tijdens de buurtverkoop vorige week in de Rupelstreek merkten we dat de vraag naar tickets groter was dan de voorbije jaren. Wereldwijd klokken we nu al af op een half miljoen preregistraties."

"130.000 mensen in de wachtrij"

Traditiegetrouw reserveert Tomorrowland de helft van de tickets voor Belgische festivalgangers. Op minder dan een uur tijd waren die 90.000 tickets de deur uit. Ook vorig jaar waren de tickets voor de Belgen binnen het uur uitverkocht. "Nooit eerder waren de tickets zo snel de deur uit. Op 40 minuten tijd waren alle beschikbare tickets besteld en de bijhorende betalingen afgerond", aldus Wilmsen.

De vraag was opnieuw een pak groter dan het aanbod. "Op het absolute piekmoment stonden er meer dan 130.000 mensen in de virtuele wachtrij voor 90.000 beschikbare tickets. De verkoop en de afhandeling van de betalingen zijn ondanks de massale belangstelling heel vlot verlopen."

Internationale voorverkoop

Belgische festivalgangers die naast een ticket grepen, kunnen volgend weekend met dezelfde registratielink deelnemen aan de wereldwijde voorverkoop. Wie zich nog niet geregistreerd heeft, kan dat alsnog doen via de website van Tomorrowland.

De internationale verkoop start op zaterdag 6 februari om 17 uur. Tomorrowland 2016 vindt plaats van 22 t.e.m. 24 juli in provinciaal domein De Schorre in Boom. (vrt)