U bent hier

Tomorrowland verbod : Antwerpse deputatie betreurt beslissing van N-VA burgemeesters

Internationaal | Provincie Antwerpen
17.06.2021 - 20.13u
Door: Herman Gezelle

De beslissing van de burgemeesters van Boom en Rumst (allebei N-VA) om Tomorrowland te verbieden is een zware klap voor de evenementensector.

'De deputatie - en uiteraard ook Provinciaal Domein De Schorre - betreurt dat Tomorrowland niet kan doorgaan en rekende op een voorwaardelijk "ja"', klinkt het bij de deputatie.

De nodige toelatingen zouden nu nog niet verkregen kunnen worden wegens geen garantie voor de gezondheid en de veiligheid.

Einde augustus is echter nog wel even en augustus zou dé maand worden om de relance van de door de COVID-crisis getroffen sectoren maximaal mogelijk te maken.

Festivals als Tomorrowland geven niet alleen een economische boost aan de regio. Via de vele toeleveranciers en het traject van de bezoekers uit alle mogelijke uithoeken, al is het deze keer enkel uit de EER, wordt heel Vlaanderen hierdoor getroffen."

"Dat komt aan als een mokerslag, zeer hard en onverwacht", laat de organisatie van Tomorrowland weten in een eerste reactie.

"We hebben al twee jaar geen festival meer gehad, dat is zowel financieel als emotioneel bijzonder zwaar voor ons hele team. We waren hier zo op gebrand, en het zag er allemaal positief uit", zegt woordvoerder Debby Wilmsen.

"Na 15 jaren van intensieve samenwerking met de gemeenten Boom en Rumst voelt dit heel wrang aan. We vinden dit bijzonder jammer na de vele constructieve voorbereidingen en gesprekken. We weten even niet wat ons overkomt", klinkt het. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto