In 1983 vatten enkele enthousiaste Chiro jongeren uit Olen-Centrum het idee op om een toneelvereniging onder de naam ‘Het Vierde Oor’ op te richten.

Ze hadden niet het minste vermoeden dat 30 jaar later deze vereniging zou uitgroeien tot een echte toneelvereniging met een bestand van 47 leden.
 
In deze 30 jaar werd er geschiedenis geschreven. Zo verhuisden we driemaal van locatie. Na enkele jaren de Parochiezaal ’t Lijsternest te hebben gehuurd, trokken we naar een  oud schoolgebouw in het centrum nl. De Katholieke School. Deze werd omgebouwd tot een kleine theaterzaal voor 90 toeschouwers.

Toen de legerhallen van het ‘Engelskamp’ in Olen, nu Teunenberg, werden vrijgegeven, heeft Het Vierde Oor onder bezieling van de huidige voorzitter Jan Adriaensens twee hallen omgebouwd tot een heuse theaterzaal en een gezellige foyer met een capaciteit van 185 toeschouwers. Ook menige stand-upcomedians en zangers (o.a.  Ann Nelissen, Wouter Deprez, Alex Agnew, Barbara Dex) komen steeds weer hun try-outs hier voorstellen.

Om onze  toekomst als vereniging te verzekeren werd in 1996 ‘Tejaterbende Oeps’ opgericht. Jongeren vanaf 14 jaar zijn welkom en krijgen een  opleiding  als acteur, technici en al wat met theater te maken heeft. Dit alles met de bedoeling om bij de ouderdom van 26 jaar over te stappen naar het volwassenen toneel van ‘ Het Vierde Oor’.
 
We speelden gedurende deze 30 jaar producties van allerlei aard  met steeds in het achterhoofd ons publiek te behagen. Ook in dit jubileumjaar willen we deze traditie voortzetten, met drie producties waarin elke toeschouwer weer zijn gade  zal vinden.
Voor de eerste productie is onze keuze uitgegaan naar ‘ Alletwee’, van Auteur Jim Cartwright,
met regie van Wim van de Velde.
 

Info over de voorstelling Alletwee
 
Voor ‘Alletwee’ hebben we een beroep gedaan op een professionele regisseur Wim van de Velde.
Wim vertolkt(e) verschillende gastrollen in Vlaamse televisieproducties, draaide een paar seizoenen mee in de VTM-soap ‘Familie’ en gaf gestalte aan de figuur van Jos Blijlevens, dokter-internist in de serie Spoed.
 
 Korte inhoud:
 Een volkscafé krijgt de meest uiteenlopende figuren over de vloer: een oude vrouw die komt uitblazen na het verzorgen van haar man, een ruziemakend koppel, een man die met zijn overleden vrouw praat, een mannenverslindster met haar underdog, een macho die probeert zijn vriendin te kleineren en een manisch depressief koppel dat in een soort Elvis Presley-verleden leeft. Waarom zijn de caféhouders wel vriendelijk tegen de klanten maar nooit tegen elkaar?

De toeschouwer wordt helemaal meegesleurd in het verhaal van elke cafébezoeker zonder dat het melodramatisch wordt. Je zit er als het ware tussen en je krijgt een realistische kijk op het leven van alledag in eender welk volkscafé.
Een tal van kleurrijke intriges over de meest uiteenlopende karakters.
 
Dit stuk wordt in onze bar gespeeld. De acteurs/actrices voeren hun scène op tussen het publiek en komen zo tot interactie met de toeschouwers.

Praktische info
 
Toneelvereniging ‘ Het Vierde Oor’ uit Olen brengt  ‘ALLETWEE’. 
Zij gaan op vrijdag  22 februari  in première.
  
Speeldata : 22-23- februari                                                       
                     1-2-8-9-15-16-22 en 23 maart. Telkens om 20.00 uur.
                       Op zondag 17 maart om 15.00 uur.
“Alletwee” wordt in onze bar gespeeld. Plaatsen zijn dus beperkt. Reserveer tijdig.
Om ons 30 jarig jubileum luister bij te zetten wordt aan elke aanwezige tijdens de voorstellingen een verrassing aangeboden.
 
Reserveren:  0475 52-35-13 (alle dagen  van 17- 20 u)                                             
Of via website:  www.hetvierdeoor.be