Op donderdag 29 maart presenteren Tongelsbos en de scholengemeenschap KOGEKA een nieuwe, unieke richting in de A-stroom van het buitengewoon secundair onderwijs tijdens de DOEDAG van Tongelsbos.

Vanaf het schooljaar 2018-2019 kunnen jongeren van Tongelsbos ook de technische richting Plant, dier en milieu optie dierenzorg volgen. Na twee jaar zullen deze leerlingen doorstromen naar Sint Jozef Geel, één van de KOGEKA-scholen, maar wel de verhoogde zorg op maat van het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO) behouden.

Tongelsbos richt dus een vestigingsplaats op in Sint Jozef Geel. We zijn er er van overtuigd dat we met deze reële inclusie de maatschappelijke integratie van de leerlingen bevorderen.

Deze doorgedreven samenwerking wordt dus een verhaal van onder meer zorg, integratie en uitwisseling van inhoud en kennis voor de twee scholen. Een dergelijke intensieve samenwerking in de A-stroom tussen BuSO en SO is voor deze richting uniek in Vlaanderen. Tussen Tongelsbos en KOGEKA is er al een zestal jaren een samenwerking in de B-stroom.

Op donderdag 29 maart maken jongeren tijdens de jaarlijkse DOEDAG al kennis met de richting. Toekomstige leerlingen zullen er al een eerste maal op ontdekking gaan in de wereld van planten en dieren en tegelijk kennis maken met de campus Tongelsbos.