U bent hier

Tonnagebeperking zwaar vervoer Wezel na aanleg fietspad Postelsesteenweg (N136)

Mol
11.09.2018 - 13.50u
Door: Mark Jaspers

Wanneer het fietspad langs de Postelsesteenweg (N136) omstreeks eind maart 2019 is aangelegd tot aan de Zuiderring (N71), voert het gemeentebestuur een tonnagebeperking zwaar vervoer (+3,5 ton) in voor de dorpskern van Wezel.

Dat heeft de gemeenteraad tijdens de zitting van 10 september beslist. Deze tonnagebeperking – uitgezonderd plaatselijke bediening - is het gevolg van de overeenkomst met Lommel,

Balen en IOK omtrent de ontsluiting van bedrijvenzone Driehoek via het Kristalpark. Vrachtwagens kunnen Driehoek dan bereiken via de N71 zonder dat ze doorheen de dorpskern van Wezel moeten. Jarenlange volgehouden inspanningen om de dorpskern van Wezel te vrijwaren van doorgaand vrachtverkeer bereiken met deze beslissing stilaan het beoogde doel.

Vanaf het plaatsen van alle vereiste borden in het voorjaar van 2019 geldt het doorgangsverbod binnen de afgebakende zone.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto