U bent hier

Tony Van Orshaegen verkozen tot voorzitter Handelshart

Herentals
22.10.2019 - 21.49u
Door: Herman Gezelle

Tony Van Orshaegen werd vanavond verkozen tot nieuwe voorzitter van Handelshart Herentals vzw.  Met de succesvolle zaakvoerder van modezaken Carré en Goldie in de Bovenrij en O'det in de Zandstraat, en actief bestuurslid van Kiwanis, komt er een 'coryfee' aan het roer van het nieuwe orgaan van Herentals waar haast alle handelaars en horeca-uitbaters in vertegenwoordigd zijn.  Van Orshaegen was al bestuurslid van Thals vzw en het ter ziele gestuurde Braderijcomité.

"Ik wacht al meer dan 20 jaar tot het stadsbestuur eindelijk voluit de kaart trekt van een bruisend middenstandsbeleid. Nu het eindelijk menens is, wilde ik de start niet missen maar er voluit mijn schouders onder zetten", aldus Van Orshaegen.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) is uiterst blij : 'We zijn uitermate trots dat Tony als succesvol ondernemer deze uitdaging aangaat en er mee zal voor zorgen om Herentals op de kaart te zetten als shopping- en belevingsstad.

Door te werken met het systeem van effectieve leden en plaatsvervangers kunnen alle geïnteresseerde 12 kandidaten-bestuursleden ook mee in de cockpit plaatsnemen.

De kandidaten zijn een mix van Herentals ondernemerschap: uit alle deelgemeenten, binnen en buiten kernwinkelgebied én uit de verschillende sectoren. 

We kijken uit naar de samenwerking met Tony, Florence Luyten (Houthandel Luyten, Morkhoven), Daan Vangramberen (Daan Optiek, Noorderwijk), Gert Lathouwers (Wizz), Neal Leysen (MZE, Kerkstraat), Valerie Oltenfreiter (Vinterra, Bovenrij), Frank Rastelli (De Zalm/ Karmel, Grote Markt), Chris Swinnen (Belleville Leather, Zandstraat), Linda Vanoost (Roularta, Roeselare), Lawrence Vechter (Van Eccelpoel, Lierseweg), Joris Wils (De Repertoire, Poederleeseweg) en Peter Willems (Aveve, Poederleeseweg)."

Binnen de vzw Handelshart Herentals worden 3 werkgroepen opgestart: HéCafé (horeca), Beleving (evenementen, investeringen, projecten, ...) en communicatie en marketing.

In team communicatie zetelen Peter Willems, Gert Lathouwers, Linda Vanoost (Roularta Roeselare), Florence Luyten, Daan Vangramberen, Ingrid Heyns (Anders Bloemen), Carlo Van Tichelen (Phobos & Actor uit Geel), bijgestaan door alle Herentalse communicatiebureaus...

HéCafé wordt bemand door Joris Wils, Valerie Oltenfreiter, Frank Rastelli, Neal Leysen, Nick Van Rooy (Bar Bier), Jef Engelen (Druyts), Jo Helsen (De Welkom) en Hilde Hannes (TasseTout).

Team Beleving kan rekenen op: Lawrence Vechter, Tony Van Orshaegen, Jan Van Houten (Dogship), Monja en Isaja Goris (Monja), Debby Embrechts (Deborah Bijoux), Luc Roninger (Natuurhuis) en Sanne Van Hoof uit Geel (Standaard Boekhandel). Belangrijk om weten is dat geïnteresseerde handelaars ook na vandaag nog altijd mee op de kar kunnen springen voor de werkgroepen. Ze kunnen zich nog inschrijven via handelshart@herentals.be.

Onder leiding van Tony Van Orshaegen zal de vzw zich de volgende maanden buigen over het jaarprogramma 2020, een goede overdracht van de Helemaal Herentals Cheques, de opstart van de Handelshart Cadeaucheques, het omzetten van het DNA in een concrete visuele aanpak, een bruisende evenementenkalender en de opvolging van een aantal strategische dossiers (zoals Straat in het Vizier, Zes van de Kempen...).

Voor de klanten uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven heeft de schepen van financiën, Patrik De Cat (CD&V) goed nieuws: "De oude Helemaal Herentals cheques zullen niet alleen kunnen geïnd worden bij de vroegere Thals-leden. Het stadsbestuur en Thals vzw hebben hiervoor een systeem uitgewerkt. We verdelen na de installatievergadering raam- en kassastickers bij alle handelaars.

Uw favoriete handelaar kan, zonder administratieve kost, de oude én de nieuwe Handelshart Herentals cheques innen bij Thals vzw tot 31 december 2019 en bij het stadsbestuur vanaf 1 januari 2020.

We hopen dat onze inwoners volop van deze mogelijkheid gaan gebruik maken. Om jullie te helpen bij de keuze uit de meer dan 500 zaken heeft het stadsbestuur een brochure gemaakt waarin u alle winkeliers, horeca-uitbaters en dienstverleners terugvindt, wil u een exemplaar? Bestel het via info@herentals.be.

Bijdrage van de handelaars €107.000, stad ook €107.000 met politieke vertegenwoordiging

'Omdat Handelshart Herentals vzw een extern verzelfstandigd agentschap is, waarbij de stad in de filosofie van het rentmeesterschap, taken van gemeentelijk belang delegeert naar deze vzw, zal de stad de bijdrage van de handelaars (107.000 euro) verdubbelen (nog eens 107.000 euro) en is er ook een politieke vertegenwoordiging voorzien.

Die voordracht werd op de gemeenteraad al goedgekeurd. Voor het bestuursorgaan gaat het om de schepen van lokale economie, schepen van Financiën, Patrik De Cat en raadslid Lore Wagemans. Wij zorgen vanuit de stad ook voor de nodige personeelsmatige ondersteuning met 5 vertegenwoordigers uit ons personeel om de werkgroepen en het bestuursorgaan professioneel en multidisciplinair te ondersteunen.

Daarom vaardigen we de expert lokale economie, de financieel beheerder, de algemeen directeur, de coördinator evenementen en het diensthoofd communicatie af', besluit Van Olmen. (pp)

Foto : Tony Van Orshaegen (links) / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie
EU | Internationaal | Kempen regio 26.05.2022 - 08.05u

Vanaf 23 november is asbestattest verplicht bij verkoop huizen van voor 2001 in Vlaanderen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 20.05u

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto