Tony Willaert (61) uit Heist-op-den-berg is recent de nieuwe voorzitter van Atletiekclub Herentals geworden.Tony is in Neteland bekend als de gewezen KBC-kantoordirecteur op de Grote Markt Herentals.


 
Tony Willaert was donderdagavond te gast op Via Via in Link 21 :    'Ik ben geboren in Bornem,  ik heb als scholier, junior en een korte periode als senior in competitie vooral deelgenomen aan crossen en halve fond-wedstrijden op de piste, op een redelijk provinciaal niveau.

Enkele jaren later stond ik mee aan de wieg van Sparta Bornem, waar ik gedurende 10 jaar ondervoorzitter en schatbewaarder was.

Professioneel heb ik mijn carrière doorgebracht bij KBC, vooral als kantoordirecteur en de laatste 8 jaar was ik als clusterkantoordirecteur actief in Herentals en omgeving. Hierdoor kwam ik regelmatig in contact met de club, enerzijds als sponsor van de prijzenmeeting en de scholencross, maar ook  door deelname aan ‘Herentals loopt’ met een  ruime bankdelegatie.

Ondertussen ben ik sinds 1 jaar met pensioen, maar blijf ik nog sportief bezig o.a. door af en toe deel te nemen aan joggings.
Ik ben gehuwd met Rita,  wij hebben een dochter Inge, een zoon Sven,  3 kleindochters en 1 kleinzoon.

AC Herentals een uitdaging
Tony Willaert : 'Dat AC Herentals heeft meer dan 1600 leden  :  één van de  grootste atletiekclubs met een ruime basis in de verre regio, dankzij de actieve kernen en met heel wat atleten die mooie prestaties leveren op lokaal, provinciaal en nationaal niveau.

Bovendien heb ik reeds vastgesteld dat ACH kan bogen op heel wat gemotiveerde vrijwilligers, en bestuursleden die hun expertise ruim inbrengen'.

Foto Guy Verellen / N.