Liefst 45.000 vierkante meter telt het nieuwe pand van Top Interieur aan de Liersebaan in Massenhoven. Daarvan is 22.000 vierkante meter netto winkeloppervlakte.

Belevingswinkel

Volgens zaakvoerders Pieter Sintobin en Erik Doets is de interieurwinkel van de toekomst een belevingswinkel. "We wilden de mooiste interieurwinkel van Europa laten bouwen.  De gloednieuwe zaak is dan ook ruim en licht opgevat, voorziet een grote kinderspeelruimte en biedt overal gratis WiFi.

Het aanbod werd eveneens flink uitgebreid. Alle meubelstijlen vind je hier terug, maar ook woonaccessoires, een keukenafdeling, maatkasten en tuinmeubilair. Vanaf eind februari zullen elf 'stijlhuizen' interieurvoorbeelden tonen tot in de details. Er komt bovendien een volwaardig familierestaurant waar men aan 'show cooking' zal doen."

Huzarenstuk

In mei 2015 begon de aannemer met de afbraak van de oude winkel, die 13.000 vierkante meter groot was. Dat in december al een belangrijk gedeelte van de nieuwe winkel kon opengaan voor het publiek, is dan ook een huzarenstukje.

De heropening van de winkel verloopt weliswaar in fasen. Na de eerste 12.000 vierkante meter afgelopen zaterdag 26 december, volgt binnen drie weken het glazen gedeelte van het gebouw en zullen eind februari ook de keukenafdeling en het restaurant openen. Maart wordt dan de officiële openingsmaand, met talrijke acties.

Top Interieur heeft nog een tweede winkel, van 20.000 vierkante meter, in Izegem. (retaildetail)