In school Githo Nijlen draait het al jaren niet alleen om samen leren maar ook om samen leven. Maar dat samen, dat is allemaal wat moeilijker nu.

Activiteiten en uitstappen kunnen niet doorgaan en ook bij githo nijlen zien ze dat leerlingen het flink lastig hebben.

Wie beter dan een absolute topper in het vak van 'mental coaching' om leerlingen, leerkrachten en ouders inzichten te geven dachten ze daarom in de school. En die vonden ze in de persoon van Rudy Heylen. Hij kwam langs voor een interview dat uiteraard corona-proof verliep.

Rudy Heylen is een krak in zijn vak. Hij heeft gewerkt met topsporters, olympische atleten, voetbalploegen als Club Brugge en Standard en op dit moment Wout Van Aert.

Hij is dé man om aan te geven hoe je om moet gaan met het wegvallen van hobby's en zoveel leuke dingen én daarbij ook nog eens het moeten loslaten van de bekende structuur en gewoonten.

"Als je week enkel uit lessen bestaat, waarbij je het hoofd er ook nog goed bij moet houden door de afwisseling van afstandsonderwijs en lessen op school, kan je al wel eens de moed verliezen.

Op die momenten is het belangrijk dat je jezelf opnieuw kan motiveren en ook het positieve kan blijven zien', zo geeft directeur Steven Helsen aan.

Interview voor leerlingen, leerkrachten en ouders

Motivatie en zelfvertrouwen opkrikken, dat is de expertise van iemand als Rudy Heylen en dus was githo nijlen maar wat blij dat hij tijd voor de school wou vrijmaken.

Om dat allemaal perfect volgens de Coronamaatregelen te laten verlopen werd er gekozen voor een interview. Dat werd afgenomen door leerkracht Merijn Casteleyn (die daarmee ook allesbehalve aan zijn proefstuk toe was).

Nuttige info

Mental coach Rudy Heylen reikte leerlingen, ouders en leerkrachten een aantal tips en tricks aan over zelfvertrouwen, zelfkennis, het stellen van doelen, het vinden van balans en nog zoveel meer.

Hij ging geen enkele van de vragen die onze collega Merijn Casteleyn heeft gesteld uit de weg.

Wij richten dit interview niet alleen aan onze leerlingen, maar ook aan ouders en leerkrachten. Dit alles is immers voor iedereen een uitzonderlijke situatie en een leerproces voor ons allemaal. Elkaar begrijpen, waarderen en respecteren is in deze tijden nog meer dan ooit van levensbelang', zo besluit directeur Helsen.