De leerlingen wonnen de jaarlijkse Maths In Telecom-wedstrijd en krijgen daarvoor een prijs van Nokia-CEO Bjorn Capens.

Ieder jaar op 14 maart, ook wel bekend als pi-dag, nodigt Nokia leerlingen uit het laatste jaar secundair uit voor een bezoek aan de werkvloer in Antwerpen. Dit jaar gebeurde dat opnieuw virtueel.

Tijdens het schoolbezoek maken de leerlingen kennis met de verschillende facetten van telecommunicatie en kunnen ze vragen stellen aan de ingenieurs. Nokia wil op die manier tonen wat je met zoiets abstract als wiskunde in de praktijk allemaal kunt realiseren.

Nokia koppelt steeds een wedstrijd aan de pi-dag, de 'Maths In Telecom Award'. Leerlingen moeten 15 vraagstukken oplossen waarmee hun inzicht in wiskundige toepassingen in de telecommunicatie wordt getest.

Een groepje van 9 leerlingen uit het zesde jaar van het KvRi ging deze uitdaging aan. De leerlingen uit 6 Latijn-Wiskunde en 6 Wetenschappen-Wiskunde volgen allemaal de keuzemodule 'Hogere wiskunde' van wiskundeleerkracht Cindy Blommaerts.

Als winnend team ontvangen ze het bronzen beeld 'De denkende mens' van Corry Ammerlaan, geïnspireerd op het beeld 'De Denker' van Rodin. Nokia-CEO Bjorn Capens komt de prijs persoonlijk overhandigen aan de leerlingen op dinsdag 10 mei.

Ook Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar en vurig pleitbezorger van STEM in de regio Neteland, komt de leerlingen feliciteren.'