De topper tussen VC Moldavo Mol en VC Herentals dames in 4e provinciale is geëindigd op 4-4.  Een sterk VCH moest een 1-4 voorsprong prijsgeven. VC Herentals staat 2e in het klassement.

VCH begon goed aan de wedstrijd. Na 8 min. stonden de bezoekers 0–1 voor met een  doelpunt van Jonah Van Opstal na voorbereidend werk van Jill Boeckstaens en Evi De Baere.

In de 22e min. konde Moldavo's gelijkmaken, 1 – 1.  Een efficiënte Evi De Baere bracht de bordjes op hol : 1–4, minuut 37e, 50e en 60e.

Maar de keepster van VCH, die een zeer goede wedstrijd speelde, liet bij haar enige foutje in de wedstrijd de bal tussen de benen glippen en zo stond het in de 61e min 2-4.

Door dit doelpunt kreeg Moldavo vleugels en 6 min. later stond het 4 – 4.  VCH moest even van die opdoffer bekomen maar ze hielden dan toch stand.

Een schot van Jill Boeckstaens strandde 5min. voor tijd op de paal.

Even nog een opmerking over de scheidsrechter bij een 1-3 stand was Evi De Baere alleen doorgebroken. De doelvrouw van Moldavo kwam ver buiten de grote backlijn uit en haalde die Evi foutief neer.  Iedereen dacht rood voor de doelvrouw, maar de scheids liet gewoon doorspelen.

Trainer Dirk Dierckx mag bijzonder fier zijn op z'n ladies-sqaud.'

Leo Aerts / GVN/ Nnieuws.