Enkele bekende politici kropen recent in hun pen voor het themalied voor het nieuwe gezelschap Kinderen Goedgekeurd!

"Een primeur in de Belgische politieke geschiedenis: vijf politici die het voor één keer zeggen... met muziek!"

Ministers Hilde Crevits & Pascal Smet, Partijvoorzitster en Federale Parlementsleden Meyrem Almaci & Vincent Van Quickenborne, én de op één na beste Burgemeester van de wereld Daniël Termont toonden hun enthousiasme en schreven elk enkele strofen voor het themalied van Kinderen Goedgekeurd!

Het nieuwe gezelschap Kinderen Goedgekeurd!, onder leiding van acteur/regisseur Mout Uyttersprot (Familie, de Kotmadam, Thuis), vroeg aan verschillende politici om op een kindvriendelijke manier iets te vertellen over actuele (politieke) thema's die een invloed hebben op het leven van kinderen. Deze keer niet voor het jeugdjournaal, maar voor een kinderlied. Zingen zullen ze niet zelf doen, maar de volledige tekst ontsproot wél uit hun vingers.

Kinderen Goedgekeurd! zet ook muzikaal hoog in op kwaliteit en koos daarom voor een bijzonder team dat instaat voor de muzikale omlijsting van deze originele en unieke lyrics; met name het trio Peter Gillis, Miguel Wiels en Alain Vande Putte. Voor de stemmen zorgen de kinderen van het gezelschap en actrice Abigail Abraham (Thuis, Scala & Kolacny Brothers, Ketnet).

Het exacte tijdstip van de lancering van de song ligt nog niet vast, maar zal tijdens de maand juni van dit jaar plaats vinden, op een unieke plek waar kinderen centraal staan.

Wij bedanken onze hoofdsponsor, KinderenKoning.be . Dit is een webshop die gespecialiseerd is in het verkopen van kwalitatief speelgoed. Ze kiezen niet enkel voor duurzaamheid qua vervaardiging, maar ook qua gebruik, wat helemaal in lijn ligt van de missie en visie van het gezelschap."

Kinderen Goedgekeurd! - Eerste Project Muziektheater 'Zelfie'

Kinderen Goedgekeurd! toert dit voorjaar langs verschillende culturele centra met hun muziektheatervoorstelling "ZELFIE!", met liedjes van Kinderen voor Kinderen.

Het stuk wil een statement maken tegen het feit dat meer en meer kinderen „alleen en digitaal" spelen en minder échte sociale contacten met mekaar onderhouden.

Als professioneel gezelschap voor en door kinderen wil Kinderen Goedgekeurd! vooral werken rond actuele en sociaal geïnspireerde thema's en kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waar kinderen en hun familie samen cultuur kunnen beleven.

Turnhout - CC De Warande - Zat 21 maart – 14u30

Tielt - CC Gildhof - Zon 29 maart – 15u

Dendermonde - CC Belgica - Zon 17 mei - 15:00u