Tops Foods uit Olen, een Belgische producent van kant-en-klaar gerechten, sluit aan bij de belangrijke Aziatische groep CF Foods, die noteert op de beurs van Thailand. In dat kader neemt CP Foods een belang van 80 % in de onderneming. De overige 20 % blijft gecontroleerd door de familie Tops. De oprichter, Rudy Tops, blijft afgevaardigd bestuurder van de onderneming.

Tops Foods ontwikkelde sinds haar ontstaan een microgolf technologie die uniek is in de wereld, waarmee zowel koelverse als ambiante kant-en-klaar gerechten worden vervaardigd. Deze technologie zorgt voor een zeer hoge productkwaliteit en een langere houdbaarheid.

CP Foods overweegt om deze unieke technologie van Tops Foods toe te passen in nieuwe fabrieken in Azië. Tops Foods zal verder uitgebouwd worden tot expertisecentrum voor de groep. Tops Foods is vandaag leverancier van diverse Europese retailers, voornamelijk in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië, vaak onder private label.

Door het samengaan met CP Food, krijgt Tops Foods toegang tot het internationale commerciële netwerk van CP Food, het merk en authentieke Aziatische recepturen. Dit moet leiden tot een belangrijke groei in de toekomst.  Beelden CF Foods / Nnieuws.