De 13e editie van de Memorial Bjorn Serneels was er één om in te kaderen. Er waren niet alleen 24 clubs met 450 inschrijvingen, maar vooral was er spektakel van de bovenste plank te zien.

Belgisch kampioen Tumbling Jorn De Laender van RT Merksem zorgde er zelfs voor een ware primeur. Hij sprong als allereerste vertoont in België een “Miller” (dubbel gestrekte salto met 3-voudige schroef) als eindsprong. Samen met zijn concurrenten Laurens Van Geel en Tim Busschots leverde hij strijd en zij brachten een “Gymfinale” in Avant-premiere. Thuisgymanste Anouschka Boons zorgde dan weer voor een beste jaarprestatie op Dubbelmini met een score boven de 127 punten.
 
Naast deze topprestatie waren er ook meer dan 100 debutanten die hun eerste stappen zetten in de wedstrijdsport. Deze mix is dan ook uniek en een ware promotie van de Tumbling en Trampolinesport. Sporthal Vossenberg was tot aan de nok gevuld en de traditionele barbecue is nu al in gans Vlaanderen befaamd.
 
De beste Herentalse prestaties op Dubbelmini kwamen van Rune Dauwen (miniemen C), Kato Vivijs (miniemen B), Kato Belmans (beloften C) en Anouschka Boons (seniors A).

In de discipline Tumbling stonden voor Corpus Sanum Emma Den Hond (pupillen D) en Jeniffer Verreeth (benjamins C) op het hoogste schavotje.
Thuiswinnaars op Trampoline waren Rune Dauwen (miniemen C), Anouk Caers (miniemen B) en Yoni Verdonck ( miniemen A).

Verder waren er ook tal van ereplaatsen voor Corpus Sanum en enkele keren zelfs een volledig podium.
 
 
Foto: Volledig podium voor Corpus Sanum bij de miniemen B Trampoline
            1ste Anouk Caers, 2de Kato Vivijs, 3de Yasmine Creyfs.