Dinsdag namen 260 mensen deel aan de 3e editie van de Torenrun van de provincie Antwerpen in het provinciehuis. Ook 163 brandweermannen en –vrouwen gingen de sportieve uitdaging aan, volledig in interventieoutfit en met perslucht.



De beklimming van de 15 verdiepingen of 320 treden bracht in totaal 3.376 euro op ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

De provincie Antwerpen zette gisteren voor de 3e keer de deuren van de provincietoren open voor de Torenrun. Meteen ook de laatste keer want het huidige provinciehuis gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw gebouw.

Onder aanmoediging van de nieuwe gedeputeerde voor sport Bruno Peeters (N-VA) liepen de 260 deelnemers in totaal 307 keer naar de hoogste verdieping van het provinciehuis.
Bruno Peeters: “Als provinciebestuur zijn we blij dat we een bedrag van 3.376 euro kunnen bijdragen aan Kom Op Tegen Kanker. Ik wil alle deelnemers uitdrukkelijk bedanken voor het tonen van hun goed hart.”
 
Er werden verschillende wedstrijdjes onder de deelnemers georganiseerd. Zo mogen Alexander Appels (1’20”) en Sarah Claes (2’05”) zich een jaar lang Belgisch kampioen trappenlopen noemen omdat ze als man en vrouw de snelste tijd konden neer zetten.

De titel van snelste team ging naar T-red en Bert Wellens wist het meest aantal geslaagde pogingen te ondernemen om het 71,5 meter hoge provinciehuis naar omhoog te lopen (5 keer in totaal). Brandweer Antwerpen groep 2 mag zich het snelste brandweerkorps noemen.

Sam De Pagie, brandweerman-in-opleiding bij het brandweerkorps van Antwerpen vond de Torenrun alvast een geslaagd initiatief: “Tof dat we als brandweermannen kunnen tonen dat we echte sportmannen zijn. Het is een hele uitdaging om de 12 kilogram extra van onze interventiekledij mee naar boven te dragen. Ook als teamgeest is dit enorm belangrijk. De tijd die we neerzetten is niet zo relevant, samen aankomen des te meer.”