Ook in 2015 zet het team van Toscanzahoeve, gedragscentrum voor mens en dier, zich in voor kansarme honden. Op 18 januari zullen zij, net als vorig jaar, nuttige gebruiksvoorwerpen en voedsel doneren aan het asiel van Aarschot.

"Hiervoor doen we een heuse inzamelactie." Zegt Inge Pauwels, bezieler van Toscanzahoeve en bekend gedragstherapeute. "Iedereen die iets te veel heeft, of ongebruikte zaken heeft liggen, kan die bij ons binnenbrengen. Wij zorgen dat die spullen in het asiel terecht komen." Binnenbrengen kan op zaterdag 17 januari van 10u tot 12u. Op dat moment wordt er ook een leuk marktje georganiseerd bij Toscanzahoeve. Op die manier kan er nog meer ingezameld worden voor het asiel.

Na hun bezoekje aan het asiel zal Inge met haar team verder rijden naar Antwerpen. Daar nemen ze deel aan de voedselbedeling van vzw Dakant. "Op die manier zullen we ervoor zorgen dat kansarmen en daklozen die een hond of kat hebben, ook eens voedsel voor hun dier in hun pakket krijgen.

Deze actie was vorig jaar zo'n succes dat we niet getwijfeld hebben om het dit jaar opnieuw te doen. " vertelt een enthousiaste Inge Pauwels. "Voor Toscanzahoeve is het belangrijk om ook iets te doen voor dieren die niet alle kansen krijgen in het leven. Op deze manier kunnen we toch een beetje het verschil maken voor hen."

Planning 17 januari 2015:
10.00 – 12.00: Markt op het terrein van Toscanzahoeve (Frekeslei 4 – 2221 Booischot)

Planning 18 januari 2015:
16.00: bezoek asiel VVD Aarschot – Herseltsesteenweg 247, Aarschot
18.00 : start voedselbedeling i.s.m. vzw Dakant - Koninklijk Atheneum Antwerpen, Van Stralenstraat, 2060 Antwerpen.