Dit jaar bestaat Toscanzahoeve 15 jaar en daarom viert zaakvoerder Inge Pauwels, samen met haar team groot feest. Op 20 mei worden de deuren open gezet en kan iedereen gratis komen proeven van alle diensten die worden aangeboden.

Toscanzahoeve is een centrum waar mensen en dieren elkaar kunnen vinden en waar er samen gewerkt wordt aan hun welzijn. Inge en haar team staan voor coaching in de brede zin van het woord.

Gedragstherapie en training voor honden, katten en konijnen, jobcoaching voor mensen, beroepsopleidingen voor al wie zelf graag met dieren aan de slag wilt, groepslessen om samen met je hond fun te beleven of er een betere band mee op te bouwen.

Daarnaast spant het centrum zich in voor het verhogen van het algemeen welzijn van mensen en dieren. Zwemtherapie, massagesessies, speurlessen, persoonlijke coaching sessies en dierenspiegel zijn maar een greep uit het aanbod waar dagelijks wordt op ingezet.

Tijdens de opendeurdag zullen ook een vlindertegel en een AED-toestel officieel worden ingehuldigd. Toscanzahoeve besliste zeer bewust om deze twee zaken te installeren omdat het idee erachter volledig aansluit bij de doelstelling van het centrum.

De vlindertegel staat immers voor een beleid tegen zinloos geweld. Jammer genoeg worden gedragstherapeuten nog heel vaak geconfronteerd met zinloos geweld ten aanzien van dieren.

Mensen weten dikwijls niet hoe ze best omgaan met hun dier en kiezen nog steeds te gemakkelijk voor een restrictieve en agressieve aanpak. Met het plaatsen van de tegel wil het team duidelijk maken dat zij hier absoluut niet achter staan.

Ook het AED-toestel verhoogt het welzijn van de mensen die aanwezig zijn tijdens workshops, opleidingen en trainingen. Het correct en tijdig gebruiken van zo'n toestel bij een hartstilstand kan letterlijk levens redden.

Heel het team kreeg al een opleiding zodat ze onmiddellijk kunnen gebruik maken van het toestel als het nodig is. Tijdens de opendeurdag zal iedereen kunnen kennismaken met de diensten van Toscanzahoeve. Bovendien kunnen de noodhokken van Dierenactie vzw en het hondenzwembad bezocht worden.

Daarnaast zijn er doorlopen tal van leuke en leerrijke workshops: lichaamstaal bij honden, hondenfitness, denkspelletjes voor honden, massage, voeding en kruiden, EHBO, ... en nog veel meer!

De opendeurdag vindt plaats op de Millistichel 3 in Aarschot en gaat door van 09u30 tot 17u. De toegang is uiteraard gratis en ook sociale honden zijn meer dan welkom. Ter plaatse is er een fotograaf waar je leuke foto's van je dieren, je kinderen, of van jezelf kan laten nemen, en er is kinderanimatie voorzien. 

Zeker komen dus!