De correctionele rechtbank van Leuven heeft vijf mannen veroordeeld tot celstraffen tot twintig maanden voor een brutale home invasion in Diest. Een gewezen rijkswachter was lid van de bende die met een gestolen bankkaart geld afhaalde in de Antwerpse Kempen.

Hubertus V.D.B., Hendrik R., Petrus V.B., Lodewijk M. en Michael B. gingen bijzonder driest te keer toen ze op 15 maart 2017 een woning in Diest binnendrongen. De twee bewoners werden vastgebonden aan een stoel en een bed.

Onder bedreiging nam de bende hun bankkaart af en dwong ze de slachtoffers om de code te overhandigen. Nog diezelfde dag misbruikte het vijftal de bankkaart op twee locaties in de Noorderkempen. In Merksplas slaagden ze erin om 400 euro af te halen.

In Hoogstraten probeerden ze tevergeefs hetzelfde te doen.

De vijf beklaagden hadden de overval minitieus voorbereid. Eén lid was een gewezen rijkswachter en leerde zijn kompanen de knepen van het vak. In Aarschot werden ze in het bezit gevonden van wapens om nog andere feiten te plegen.

Hubertus V.D.B. werd beschouwd als het kopstuk van de bende. Hij kreeg twintig maanden cel, waarvan de helft effectief. Hendrik R., Petrus V.B. en Lodewijk M. werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, deels met uitstel. Michael B. kreeg voor zijn aandeel acht maanden cel. (Belga)