De correctionele rechtbank in Turnhout heeft 5 mannen schuldig bevonden aan de teelt van cannabis en diefstal van elektriciteit. Ze krijgen gevangenisstraffen tot 3 jaar.

De cannabisplantages waren ondergebracht in woningen in Geel en Lummen. De plantage in Geel bevatte 862 cannabisplanten, de plantage in Lummen 602.

De politie was de plantages op het spoor gekomen nadat in Geel een bestelwagen aan de kant werd gezet die duidelijk overladen was.

De bestelwagen was gevuld met zakken potgrond en afzuiginstallaties. De politie vermoedde meteen dat de bestelwagen op weg was naar een plantage. Verder onderzoek leidde uiteindelijk tot de huiszoekingen waarbij de cannabisplantages ontdekt werden.

Een veertiger uit Hasselt wordt veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en 16.000 euro boete. Een vijftiger uit Geel krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 8.000 euro opgelegd.

Drie andere beklaagden uit Houthalen-Helchteren krijgen celstraffen tussen 6 en 18 maanden. (belga) Foto archief Nnieuws / pol