De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee Roemeense mannen veroordeeld tot effectieve celstraffen van drie jaar en dertig maanden voor een reeks inbraken in bedrijven. Ze sloegen toe op industrieterreinen in Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen en Namen.Ionut P. en Ghoerghe-Marian B. werden vervolgd voor zes diefstallen met braak in september 2018.

Ze viseerden bedrijven op industriezones in Diest, Opglabbeek, Vorselaar en Fosses-la-Ville in de provincie Namen. De buit bestond uit elektrische machines, werktuigen en cash geld. Om de bedrijven te kunnen betreden knipten de beklaagden de omheiningsdraad van aanpalende percelen door.

Bij APK Wallonie in Diest gingen de inbrekers aan de haal met een lichte vrachtwagen. Een trackingsysteem leidde de speurders naar Antwerpen, waar de gestolen goederen overgeladen werden in een bestelwagen.

De gestolen vrachtwagen werd in Vilvoorde gedumpt. Na een nationale ANPR-zoeking kwam een Jaguar met Roemeense nummerplaat in beeld. Dat voertuig werd op 22 september 2018 klemgereden.

Volgens de rechtbank maakten de twee mannen deel uit van een rondtrekkende Roemeense bende die het gemunt had op werkmateriaal en dure elektrische werktuigen. Ionut P. werd veroordeeld tot dertig maanden cel. Ghoerghe-Marian B., die eerder al een veroordeling opliep voor soortgelijke feiten, kreeg drie jaar cel. (Belga)